Hlavní obsah

Vojáček postříbřil evropské kopce

PRAHA

Český automobilový závodník Lukáš Vojáček s vozem Mitsubishi Lancer EVO VIII vybojoval v mistrovství Evropy automobilů do vrchu druhé místo v absolutním pořadí, získal Pohár FIA a triumfoval v kategorii A. O svém úspěchu rozhodl v posledním závodě seriálu na chorvatském kopci u Buzetu.

Foto: Právo

Lukáš Vojáček na trati.

Článek

„Letošní titul vicemistra si cením o něco víc, než ten z roku 2009. Tuto sezónu jsem poprvé absolvoval celou a navíc s vozem Mitsubishi  ve skupině A. Ten jsem převzal po svém otci Petrovi, který jezdí domácí mistrovství s Nissanem 350Z. Počítal jsem spíš s tím, že se budu s novým autem sžívat, takže konečný výsledek je pro mne příjemným překvapením,“ přiznal v rozhovoru pro Právo a Sport.cz Lukáš Vojáček.

„Konkurence ve skupině A byla veliká, ale mně se podařilo vyhrát čtyři závody, což je bezpochyby úspěch. Velikou zásluhu na něm mají také moji mechanici a cenné rady mi vedle táty dával i exmistr Evropy Václav Janík. V příští sezóně bych chtěl úspěch zopakovat. V rodinném souboji mám co dohánět, protože táta Petr vyhrál Pohár FIA pětkrát,“ dodal Lukáš Vojáček.

Reklama