Hlavní obsah

Série Le Mans končí, v Brně už se v září nepojede

BRNO

Závod automobilů Le Mans Series se v Brně 9. září nepojede. Promotér šampionát vytrvalostních závodů prototypů LMP2 a vozů GT z ekonomických důvodů v pondělí ohlásil okamžitý konec seriálu.

Foto: BPA/Petr Frýba

Ilustrační foto

Článek

Automotodrom Brno zareagoval na rozhodnutí promotéra zastavením prodeje vstupenek. Fanoušci, kteří si je už zakoupili, dostanou ale šanci za zvýhodněnou cenu získat lístek na srpnovou Velkou cenu motocyklů. „Jako kompenzaci za komplikace i zklamání mohou držitelé vstupenek na Le Mans Series zakoupit třídenní vstupenku na závody motocyklů pouze za 490 korun. To znamená, že celkově zaplatí 990, což představuje téměř padesátiprocentní slevu oproti celkové ceně vstupenek na motorky," upozornil marketingový ředitel Automotodromu Brno Michal Klouda.

Přesný postup při výměně nebo vrácení vstupenky bude teprve zveřejněn na webu Automotodromu. „Prosíme fanoušky o trpělivost. Informaci o zrušení šampionátu jsme dostali teprve o víkendu a pracujeme na přípravě systému, který bude co nejkomfortnější," uvedla ředitelka Ivana Ulmanová, podle nějž se fanoušci automobilů mohou alespoň těšit na dva tradiční podzimní závody zapsané v kalendáři mezinárodního mistrovství České republiky – Podzimní cenu Masarykova okruhu a Epilog. „Začali jsme nyní pracovat na rozšíření programu jednoho z těchto závodů, tak abychom divákům alespoň částečně nahradili zrušení Le Mans Series," naznačila Ulmanová.

Reklama