Hlavní obsah

Miss Slovenska přinesla českým jezdcům štěstí

Orechová Potoň

Při nedělních závodech evropského šampionátu cestovních vozů FIA ETCC na Slovakia Ringu u Bratislavy držela palce českým jezdcům stáje Křenek-Motorsport čerstvá Miss Slovenska, devatenáctiletá tmavovláska Karolína Chomisteková. A přinesla jim štěstí.

Foto: matejovsky.cz

Miss Slovenska Karolína Chomisteková v depu s Michalem Matějovským.

Článek

S vozy BMW si vedli výborně. Petr Fulín vybojoval celkové vítězství za první a druhé místo. Po dvou podnicích bezpečně vede pětidílný seriál. Michal Matějovský skončil dvakrát třetí a stejnou příčku obsadil i celkově „Byl to dobrý nápad, pozvat ji, přinesla nám štěstí," usmíval se Michalův otec, bývalý mistr Evropy na tahačích Stanislav Matějovský.

Na Slovakia Ringu se českým jezdcům daří. Matějovský tu loni obsadil první a druhé místo a získal celkové prvenství. Letos věří, že na stupních vítězů se bude objevovat častěji, byť s BMW 320si nemá tolik zkušeností. „S vozem se sžívám, ale určitě zúročuji zkušenosti, které jsem získal před časem s BMW DTM v domácím šampionátu," uvedl Michal Matějovský.

Evropský šampionát cestovních vozů pokračuje 19. května na rakouském Salzburgringu, pak se na dva měsíce odmlčí a jako čtvrtý podnik je v kalendáři 14. července závod na italském okruhu TBA. Finále uvidí 6. října Brno. Ve volných termínech pojede Fulín další dva okruhové seriály a Matějovský se věnuje testování tahače Buggyra, v němž by měl jet 1. září v Mostě závod evropského šampionátu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.