Hlavní obsah

Sérii mezi Minnesotou a Vancouverem rozhodne sedmý zápas

NEW YORK

Hokejisté Minnesoty Wild už podruhé odvrátili hrozbu vyřazení ze druhého kola play-off NHL a porazili Vancouver Canucks na svém ledě 5:1, čímž srovnali stav série na 3:3. O postupujícím tak rozhoden až sedmý duel, který se bude hrát dnes na stadionu Canucks.

Článek

Český obránce Filip Kuba se na výhře podílel jednou asistencí, když na čtvrtou branku přihrával Laaksonenovi. Na ledě přitom strávil více než 24 minut. O několik málo sekund více na něm pobyl už jen Willie Mitchell.

Utkání rozhodly přesilové hry, ve kterých jsou hokejisté Minnesoty nejlepší v celém play off. Ve středu skórovali v početní výhodě hned třikrát. Dvakrát se trefil Andrew Brunette a jednou slovenský obránce Lubomír Sekeráš.

"Hrají hodně agresivně. Možná, že nemají z oslabení strach. Nevím. Každopádně všechna vyloučení byla spravedlivá a my jsme je potrestali," prohlásil po utkání trenér domácích Jacques Lemaire. Kouč Vancouveru Marc Crawford, známý svými spory s rozhodčími, nijak neprotestoval. "S vyloučeními jsme měli problémy. Příště musíme v oslabení prostě daleko lépe bránit," přál si trenér.

Rozhodly také výkony brankářů. Dwayne Roloson v dresu Minnesoty si připsal 30 zásahů a pustil jeden gól. Jeho protějšek Dan Cloutier inkasoval z 23 střel pětkrát. Ve třetí třetině se mu celá hala skandovaně vysmívala. "Danny je silná osobnost. Dostal nás tam, kde jsme a my mu stále věříme," podpořil brankáře útočník Todd Bertuzzi.

Oba týmy budou hrát sedmé utkání v letošním play off již podruhé. V prvním kole takto postoupila Minnesota přes Colorado a Vancouver zdolal St. Louis. Vítěz dnešního utkání se ve finále konference střetne s Anaheimem.

"Jsem rád, že jsme tím sedmým zápasem již jednou prošli, takže jsme na to připraveni. Musíme ale hrát celých 60 minut a ne jako dnes. Na druhou stranu je lepší dělat chyby v šestém než v sedmém zápase," přál si trenér Crawford.

Minnesota - Vancouver 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
Branky: 26. a 51. Brunette, 36. Sekeráš, 47. Hendrickson, 50. Laaksonen (Kuba) - 49. Jovanovski. Střely na branku: 23:31. Diváci: 19.350. Výsledky předešlých zápasů: 3:4 v prodl., 3:2, 2:3, 2:3, 7:2. Stav série: 3:3.

Reklama

Související témata: