Hlavní obsah

Jednoho býka Lacko přece jen získal, Draganovič vévodil nováčkům

Spielberg

Úvodní podnik evropského poháru tahačů byl pro českého jezdce Adama Lacka ve znamení trápení s nastavením nového zařízení na měření maximální povolené rychlosti. Nakonec si však z Red Bull Ringu jednoho býka za druhé místo z poslední bodované jízdy z Rakouska odvezl. Jeho kolega Alen Draganovič dokonce vyhrál v kategorii nováčků.

Buggyra v Rakousku

 
Článek

Nejprve skončil dvakrát čtvrtý a jednou pátý. Nejlépe mu vyšel závěrečný závod, v němž Adam Lacko dojel druhý s odstupem necelé sekundy za obhájcem titulu Jochenem Hahnem z Německa. Český jezdec je tak po úvodním dílu mistrovství Evropy tahačů třetí v průběžném pořadí.

„Za jedno druhé místo jsem po víkendovém trápení nakonec rád," uvedl na závěr spokojený Lacko.

Na poslední závod bude určitě vzpomínat truckracingový nováček Alen Draganovič, který dokončil svou životní jízdu na šestém místě. Toto umístění mu navíc zajistilo prvenství v Promoters Cupu. „Jsem nadšený. Ještě se s truckovými závody teprve seznamuji, ale po nedělním výsledku z obou pohárových jízd jsem velice spokojený. První desítka je první desítka. Dokonce jsem si užil i pódium," usmíval se Alen Draganovič.

Reportáž ze závodů si můžete prohlédnout v přiloženém videu.

Reklama

Související témata: