Hlavní obsah

Prokop byl čtvrtý v závodě HunGarian Baja, Brabec má bronz

Veszprém

Automobilový jezdec Martin Prokop obsadil čtvrté místo v závodě HunGarian Baja, osmém díle Světového poháru v cross country soutěžích. Pátý skončil Miroslav Zapletal, osmý Tomáš Ouředníček. Kategorii automobilů ovládl Násir al-Attíja z Kataru, který je v čele průběžného pořadí seriálu.

Foto: Big Shock Racing

Jan Brabec na trati HunGarian Baja.

Článek
Fotogalerie

Mezi motocyklisty obsadil třetí místo Jan Brabec, z vítězství se radoval Slovák Štefan Svitko. Mezi buggynami skončil pátý Ladislav Zavrtálek.

„Jezdil jsem 25 let motokros, v Maďarsku jsem právě absolvoval svou druhou dálkovou soutěž. Stále se adaptuji na nový styl jízdy, proto třetí místo vnímám jako úspěch. Zároveň jsem nasbíral další cenné zkušenosti před Dakarem 2018," hodnotí Jan Brabec, motorkář týmu Big Shock Racing.

„Nejobtížnější je pro mě po celou dobu udržet koncentraci. Musím hlavu naučit fungovat na 100% několik hodin, navíc v tak vysokých rychlostech. Teď v Maďarsku závod vedl kolem tankodromu, kde byly staré válečné vrtulníky, obrněná vozidla... Já jsem fanoušek historické techniky, takže hned upoutaly moji pozornost a dalo mi velkou práci nenechat se vyvést z koncentrace," usmívá se Brabec.

Závod HunGarian Baja zdolal ještě na svém „malém" enduro motocyklu. Doma v garáži už na něj ale čekají dva nové dakarské speciály Husqvarna, které mu budou dělat společnost v lednu v Jižní Americe. „Už jsem své nové stroje prověřil a začínám trénovat. Vím, že mám před Dakarem ještě spoustu práce. Musím zapracovat na navigaci, která bude hodně důležitá. A samozřejmě potřebuji vylepšovat fyzičku," dodává Brabec.

Na konci srpna spolu s celým týmem absolvuje ještě závod Baja Poland.

Reklama

Související témata: