Hlavní obsah

Nová zbraň je nachystaná, na premiéru si ale musí počkat

Praha

Úřadující mistr světa bude dál členem českého továrního týmu Škoda Motorsport. Jan Kopecký potvrdil, že po zisku titulu v kategorii WRC2 je domluvený s mladoboleslavskou stájí na pokračování spolupráce pro příští sezonu. Jeho týmovým kolegou bude osmnáctiletý Fin Kalle Rovanperä.

Foto: skodamotorsport.com

Modifikovaná verze Škody Fabia R5, která bude nasazena do závodů v nadcházejícím roce při představení v Praze.

Článek
Fotogalerie

Mladoboleslavská stáj, která letos získala počtvrté za sebou titul z mistrovství světa v hodnocení značek WRC2, v Praze odtajnila modifikovaný speciál Fabia R5 pro příští sezonu.

Na jeho vývoji se klíčovou měrou podílel právě Kopecký. „Auto je určitě lepší a rychlejší, ale na žádném testu jsem neseděl v novém i starém autě, tudíž mohu jen těžko vynášet nějaké procentuální porovnání," krčil rameny šestinásobný český mistr při prezentaci nové Fabie R5, která se však závodního nasazení dočká s největší pravděpodobností až v druhé polovině roku 2019.

Škoda Motorsport za sebou má nejúspěšnější sezónu v historii, když získala rovněž tři interkontinentální a sedmnáct národních titulů. K tomu oba tituly v mistrovství světa.

O programu na příští sezonu však mladoboleslavský tým nemá přesnou představu. S určitostí budou jeho posádky startovat v mistrovství světa, velmi pravděpodobně bude Jan Kopecký usilovat o sedmý český titul a o prodloužení série 22 domácích vítězných závodů.

„Prioritou je pro mě mistrovství světa. Skladba závodů se ale zatím ladí. Kdyby se podařilo sehnat peníze a mohl jsem jet více závodů se soukromým týmem ve fabii, bylo by to super," uvedl Kopecký.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.