Hlavní obsah

Kresta vede rallye v Krumlově téměř o minutu, Pech odstoupil

ČESKÝ KRUMLOV

Roman Kresta s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX vede po páteční etapě 35. ročník Rallye Český Krumlov. Jeho největší soupeř Václav Pech musel krátce po startu páté rychlostní zkoušky pro poruchu odstoupit a Kresta tak má v čele téměř minutový náskok před Václavem Arazimem.

Foto: www.romankresta.com

Roman Kresta

Článek

Pech jako jediný držel s Krestou krok, oba se postupně vzdalovali zbytku pole, ale Pechova technická závada pak jejich souboj předčasně ukončila. O dalšího z adeptů na přední příčky přišla českokrumlovská rallye hned v úvodu, když již v prvním měřeném testu havaroval Pavel Valoušek.

Kresta zvítězil v šesti testech, pouze ve čtvrté zkoušce, která se jela na českobudějovickém výstavišti, ho těsně překonal Pech. Arazim se ve večerní části etapy posunul na druhé místo před Karla Trojana. Vojtěcha Štajfa, který se dlouho držel na třetím místě, postihl v páté rychlostní zkoušce defekt a v průběžném pořadí klesl.

Čtvrtý je Josef Peták s Renaultem Clio S1600, nejrychlejším vozem skupiny A, který až do předposlední rychlostní zkoušky dne musel o vedení ve své třídě tvrdě bojovat s Jaromírem Tarabusem na suzuki. Ten pak ale ztratil více než minutu a propadl se mimo první desítku absolutního pořadí.

Soutěž v sobotu pokračuje druhou etapou, která sestává rovněž ze sedmi rychlostních zkoušek, ale o celkové délce 144 km, což je dvojnásobek páteční měřené porce.

Výsledky - po první etapě:
1. Kresta, Gross 40:06,5, 2. Arazim, Gál -52,3, 3. Trojan, Řihák (všichni Mitsubishi Lancer EVO IX) -59,8, 4. Peták, Benešová (Renault Clio S1600) -1:01,0, 5. Votava, Synáč (Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:37,7, 6. Štajf, Černoch (Subaru Impreza Sti) -1:42,2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články