Hlavní obsah

Loeb odstoupil na Italské rallye z prvního místa

OLBIA

Mistr světa a lídr letošního šampionátu Sébastien Loeb odstoupil z Italské rallye. Obhájce prvenství, který na Sardinii po dvou etapách vedl, měl v nedělní úvodní rychlostní zkoušce nehodu a podle agentury AFP nemůže v soutěži pokračovat.

Článek

Po třinácti měřených testech tak průběžné pořadí Italské rallye vede finský pilot Marcus Grönholm o 36 sekund před krajanem Mikkem Hirvonenem.

Francouzský obhájce vítězství na Sardinii Loeb přitom v sobotu během šesti erzet vylepšil svou pozici v čele zhruba o čtvrt minuty. Jako již tradičně v této sezóně ho pronásledovaly oba tovární fordy s finskými piloty za volantem Grönholmem a Hirvonenem.

Kopecký musel pro poruchu vozu odstoupit

Po pátečních problémech s převodovkou se do sobotních jízd pustil s vervou Jan Kopecký na fabii. V první části dne zajížděl časy na hranici první desítky, v deváté erzetě byl dokonce osmý, ale hned v první odpolední vložce přestal jeho vůz spolehlivě fungovat a český jezdec soutěž ukončil.

"Bohužel na přejezdu ke startu desáté rychlostní zkoušky přestalo řízení reagovat na otáčení volantem a po telefonické konzultaci s týmem jsme se rozhodli ze soutěže odstoupit," uvedl v tiskové zprávě Kopecký.

Mnohem lépe se v sobotu vedlo Martinu Prokopovi s Citroënem C2, jenž je celkově sedmnáctý a ve své kategorii JRC třetí.

Reklama

Související témata: