Hlavní obsah

Pech vyhrál potřetí Rallye Příbram, vicemistrem je Trojan

PŘÍBRAM

Už jistý domácí šampión v automobilových soutěžích Václav Pech ovládl závěrečný závod mezinárodního mistrovství, kterým byl 29. ročník Fuchs Oil rallye Příbram. V závodě, který považuje za svůj domácí, obhájil Pech prvenství z loňského roku a celkově vyhrál tuto soutěž již potřetí v kariéře.

Článek

Druhé místo obsadil v Příbrami Václav Arazim, který za Pechem zaostal o 31 vteřin. Velkou radost měl v cíli třetí Karel Trojan, který se díky tomuto výsledku posunul na druhé místo konečného pořadí šampionátu.

"Jsem maximálně spokojený. Podařilo se nám získat titul vicemistra, což je hlavní. Dokázal bych jet rychleji, i když nevím, jestli bych klukům stačil. Individuální výsledek nás ale tolik nezajímal, chtěli jsme obsadit druhé místo celkově," uvedl Trojan na oficiálních internetových stránkách rallye. K tomu, aby sesadil z druhého místa Romana Krestu, jenž v Příbrami nestartoval, potřeboval obsadit nejhůře sedmé místo.

Smutným účastníkem rallye byl Jan Votava, který projel cílovou rampou jako druhý a krátce se radoval z životního úspěchu v podobě třetího místa v konečném hodnocení šampionátu. Jeho vůz však poté neprošel technickou prohlídkou a Votava byl ze soutěže vyloučen.

Oficiální výsledky:
1. Pech, Uhel (Mitsubishi Lancer EVO IX) 1:47:38,7, 2. Arazim, Gál (Mitsubishi Lancer EVO IX) -31,0, 3. K. Trojan, Řihák (Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:24,4, 4. Peták, Benešová (Renault Clio S1600) -2:06,9, 5. Gavlák, Hůlka (SR/Mitsubishi Lancer EVO IX) -2:11,7, 6. Běhálek, Černohoský (Subaru Impreza Sti) -2:50,0.
Konečné pořadí MMČR:
1. Pech 144 bodů, 2. K. Trojan 86, 3. Kresta, Gross (Mitsubishi Lancer EVO IX) 75.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články