Hlavní obsah

Sprintrallye ve Vyškově vyhrál Odložilík s peugeotem

VYŠKOV

Roman Odložilík se spolujezdcem Pavlem Odložilíkem s vozem Peugeot 207 S2000 vyhráli šestý díl mistrovství republiky ve sprintrallye, kterou v sobotu byla Admiral rallye ve Vyškově. Na druhém místě se ztrátou 16,3 sekundy dojeli Jaroslav Orsák s Karlem Vajíkem se Škodou Fabia S2000, kteří si upevnili dva podniky před koncem seriálu vedení v absolutní klasifikaci.

Článek

Odložilík zvládl 296 kilometrů dlouhou rallye, protkanou osmi rychlostními zkouškami o celkové dílce 77,5 kilometru, naprosto suverénně. Vyhrál hned první rychlostní zkoušku ve Vážanech a od tohoto okamžiku už nikoho ze soupeřů na první místo v průběžném pořadí nepustil.

"Snažili jsme se jet s přehledem, abychom měli naše soupeře pod kontrolou. Naším cílem bylo dokončit rallye a zbytečně neriskovat. Z úspěchu máme pochopitelně velkou radost. V srpnu jsme skončili druzí v Rallye Krkonoše a dnes jsme dosáhli na své první letošní celkové vítězství," uvedl v cíli Roman Odložilík.

Za ním se odehrával tvrdý boj o druhé místo. Až do šesté rychlostní zkoušky si drželi tuto pozici Josef Peták se spolujezdkyní Alenou Benešovou na peugeotu. V závěru ale neodolali drtivému tlaku Orsáka, který vyhrál sedmou rychlostní zkoušku a v závěrečné osmé skončil se ztrátou 0,8 sekundy druhý za Pavlem Valouškem.

Smůlu měl Tomáš Enge, jenž počtvrté startoval ve sprintrallye s vozem mitsubishi s alternativním pohonem na stlačený zemní plyn. V první rychlostní zkoušce opustil trať a na vedoucího Odložilíka ztratil 27 sekund. V následné rychlostní zkoušce se Enge srazil se srnou a musel ze soutěže odstoupit. Z favoritů nedokončil rallye také Jan Štěpánek, který musel po technické závadě vozu Škoda Octavia WRC rovněž odstoupit.

Do konce letošního mistrovského seriálu ve sprintrallye zbývají ještě dva podniky: 3. října Rallye Jeseníky a 24. října Rallye Vsetín.

Rallye Admiral ve Vyškově, šestý podnik MČR ve sprintrallye:
Absolutní pořadí: 1. R. Odložilík, P. Odložilík (Peugeot 207 S2000) 44:54,1, 2. Orsák, Vajík (Škoda Fabia S2000) -16,3, 3. Peták, Benešová (Peugeot 207 S2000) -22,5, 4. Valoušek, Hrůza (Mitsubishi Lancer EVO IX) -30,3, 5. Trněný, Pritzl (Škoda Fabia WRC) -44,5, 6. Firla, Dresler (Mitsubishi Lancer EVO VII) -1:24,2.
Průběžné pořadí: 1. Orsák 131, 2. Peták 97, 3. Valoušek 93, 4. Odložilík 92, 5. J. Štěpánek (Škoda Octavia WRC) 62, 6. Trněný 59.

Reklama