Hlavní obsah

Button: Láká mě Dakar. Byla by to životní zkušenost

PRAHA

Jenson Button a rallye? Proč ne! Úřadující mistr světa formule 1 totiž přiznal, že by si v budoucnu rád vyzkoušel slavnou Rallye Dakar. "Láká mě to. Byla by to životní zkušenost," říká o svém případném startu britský závodník.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Zkusí si Jenson Button slavnou Rallye Dakar?

Článek

Piloty formule 1 čím dál tím více láká rallye... Od formule si k závodům rallye občas odskočí polský jezdec Robert Kubica, který přislíbil účast i na letošní Rallye Monte Carlo. A v seriálu WRC se v roce 2010 můžeme těšit na mistra světa F1 z roku 2007, Kimiho Räkkönena. Třicetiletý Fin se totiž rozhodl dát si od formule pauzu a upsal se juniorskému týmu Citroënu, za který letos pojede světový šampionát.

A seznam jmen by se mohl rozšířit i v budoucnosti. Svůj zájem o rallye potvrdil i úřadující mistr světa F1 - Jenson Button. Chci zkusit Rallye Dakar," uvedl na stránkách autosport.com třicetiletý Brit. "Mohla by to být docela zábava. Lákají mě jiné závodní série, abych si to celé užil. A Dakar by v tomhle směru mohl být úžasný. Byla by to životní zkušenost," řekl dále nový pilot McLarenu.

"Když jste součástí špičkového týmu ve formuli 1, čelíte velkému tlaku. Proto bych si rád vyzkoušel závod, který bych si mohl vychutnat a užít," uzavřel Button, jenž se nyní připravuje na novou sezónu F1. Svou premiéru ve voze McLarenu MP4-25 si obhájce titulu odbude 3. února na okruhu ve Valencii.

Reklama

Související témata: