Hlavní obsah

Kresta vyhrál sprintrallye v Kopné a vede domácí šampionát

KOPNÁ

Roman Kresta se spolujezdcem Tomášem Kašpárkem vyhráli v Peugeotu S2000 Rallyesprint Kopná ve Vizovicích. Po třech závodech se Kresta díky druhému vítězství v sezoně posunul do čela mistrovství České republiky.

Článek

Druhý v sobotu skončil obhájce loňského prvenství Jaromír Tarabus s fordem, který měl více než půlminutovou ztrátu. Dosavadní lídr šampionátu Roman Odložilík ve fabii obsadil čtvrté místo za Polákem Grzybem a v celkové klasifikaci ztrácí na Krestu pět bodů.

Kresta s Tarabusem vzali režii soutěže do svých rukou hned od první rychlostní zkoušky a střídali se ve vedení. Pozdější vítěz vyhrál šest testů, Tarabus dva. Rozhodnutí padlo v předposlední erzetě, v níž Tarabus po defektu nabral téměř čtyřicetisekundovou ztrátu a přišel o první místo.

"Nasadili jsme s Tarabusem hned po startu vysoké tempo. Pokud by soupeř neměl defekt, tak bych zřejmě nevyhrál. Soutěž jsme brali hlavně jako prověrku před Rallye Český Krumlov, která se uskuteční příští týden. S výsledkem jsem spokojený, s vozem jsme měli ještě nějaké problémy," uvedl Kresta, který vyhrál v Kopné už potřetí.

Tarabus si ke sprintu pouze odskočil z "velkého" šampionátu. "Letošní ročník byl určitě náročnější. Tuším, že mě defekt v předposlední rychlostní zkoušce potkal při nájezdu do Vlčkové. Takřka polovinu trasy jsme jeli na prázdné pneumatice. S druhým místem jsem po této smůle spokojený," poznamenal Tarabus.

Z favoritů odstoupil s poruchou motoru už ve druhé rychlostní zkoušce Jan Štěpánek, ve třetí zradila převodovka Milana Pantálka a Igor Drotár skončil ve stejném testu mimo trať.

Seriál ve sprintrallye bude pokračovat 19. června Rallye Krkonoše.

Impromat Rallysprint Kopná, třetí závod MČR ve sprintrallye
1. Kresta, Kašpárek (Peugeot 207 S2000) 44:30,9, 2. Tarabus, Trunkát (Ford Fiesta S2000) -32,9, 3. Grzyb, Zawada (Pol./Škoda Fabia S2000) -1:08,4, 4. R. Odložilík, P. Odložilík (Škoda Fabia S2000) -1:21,4, 5. Orsák, Vajík (Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:26,8, 6. M. Jakeš, T. Jakeš (Mitsubishi Lancer EVO IX) -2:23,6.
Průběžné pořadí: 1. Kresta 60, 2. R. Odložilík 55, 3. Orsák 36.

Reklama

Související témata: