Hlavní obsah

Do Zlína na Barum rallye přijede i loňský vítěz Kopecký

ZLÍN

Zatím 46 posádek z 13 zemí se přihlásilo na 40. ročník Barum rallye, podnik Intercontinental Rally Challenge a mezinárodního mistrovství ČR v automobilových soutěžích, do jejíhož startu zbývá přesně měsíc. Přihlášeno je dvanáct vozů specifikace Super 2000, přijede také kompletní tým Škoda Motorsport, tedy i obhájce loňského prvenství Jan Kopecký. Novinářům to dnes řekl ředitel soutěže Miloslav Regner.

Foto: Zdeněk Sluka

Rallyeový jezdec Jan Kopecký s přítelkyní Evou Šlapetovou.

Článek

"Nicméně přihlášky je možné podávat až do 6. srpna, takže další informace a jména nebudeme komentovat. Oficiálně je zveřejníme 16. srpna. Každopádně tento ročník bude stát za to a bude hvězdný," podotkl Regner.

Při letošním ročníku se opět uskuteční i volná mezinárodní historická rallye. Organizátoři mají například přislíbenou účast nejméně 18 vozů z Itálie, přičemž nejde o žádné repliky. Fanoušci uvidí také legendární vůz Lancia 037 Rally, který se na trati "barumky" nikdy neobjevil. Z Německa dorazí devět vozů od světoznámého fotografa WRC Reinharda Kleina.

Barum rallye se opět bude těšit i velkému mediálnímu zájmu. Srpnový podnik, stejně jako všechny závody seriálu IRC, bude přenášet satelitní program Eurosport. "Přímý přenos bude z rychlostní zkoušky z Pozlovic. Každý den pak budou dva vstupy a večerní souhrn," poznamenal Regner.

Zároveň doplnil, že organizátoři se snaží o přímý přenos celého závodu. Zatím na to však nemají peníze. "Přišlo by to na 150 000 a více eur (asi čtyři milióny korun). Přímý přenos v takovém rozsahu se povedl jen Monaku," dodal ředitel soutěže.

Reklama

Související témata: