Hlavní obsah

Prokop měl na Kypru problémy s autem a dojel třetí

LIMASSOL

Martin Prokop s vozem Ford Fiesta neudržel vedení v Kyperské rallye a závěrečný podnik seriálu Intercontinental Rally Challenge zakončil na třetím místě. Pravidelný účastník světového šampionátu WRC měl hned ve druhé dnešní erzetě problémy s přední poloosou a ztratil tím zhruba pět minut.

Článek

S opraveným vozem ale mohl dál pokračovat a i přes další chybu v závěrečné zkoušce udržel stupně vítězů. Prokop rovněž využil trať k testování na nedělní závod Golden Stage Rallye, který si na Kypru odbude premiéru. "Příští rok bych chtěl zůstat ve WRC, ale možná se zúčastním i některých závodů IRC," řekl Prokop po své letošní premiéře v této sérii.

Při neúčasti celé špičky pořadí IRC včetně Jana Kopeckého se na Kypru z výhry radoval Katařan Násir Attíja s fiestou před Libanoncem Rogerem Ferghálím s fabií. Hned za Prokopem skončil čtvrtý Jaromír Tarabus s fiestou, šestou příčku obsadil Roman Kresta s mitsubishi.

Kyperská rallye, závěrečný 12. díl série Intercontinental rallye challenge - konečné pořadí
1. Attíja, Bernacchini (Kat., It./Ford Fiesta) 3:11:43,5, 2. Feghálí, Matar (Liban./Škoda Fabia) -30,7, 3. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta S2000) -4:42,0, 4. Tarabus, Trunkát (ČR/Ford Fiesta S2000) -5:40,5, 5. Thomas, Loizides (Kypr/Peugeot 207 S2000) -6:45,5, 6. Kresta, Gross (ČR/Mitsubishi Lancer Evo IX) -7:16,6.
Konečné pořadí (po 12 soutěžích): 1. Hänninen (Fin./Škoda Fabia) 62, 2. Kopecký (ČR/Škoda Fabia) 47, 3. Meeke (Brit./Peugeot 207) 39.

Reklama

Související témata: