Hlavní obsah

Valašskou rallye ozdobí Kopecký, Kresta, Pech a Tlusťák

ZLÍN

Kvarteto Jan Kopecký, Roman Kresta, Václav Pech a Antonín Tlusťák bude hlavní ozdobou Valašské rallye, kterou příští pátek 25. března odstartuje ve Valašském Meziříčí letošní seriál mistrovství České republiky v rallye. Pořadatelům se přihlásilo 70 posádek, dvoudenní rallye proloží deset rychlostních zkoušek v celkové délce 150 kilometrů. Tato vzdálenost je nejnižší povolenou hranicí pro domácí šampionát v rallye.

Foto: Josef Omelka , ČTK

Valašská rallye opět odstartuje Mezinárodní mistrovství České republiky v automobilových soutěžích.

Článek

"Organizaci letošního ročníku provázely problémy s povoleními. Ve většině obcí jsou nová zastupitelstva. Tím se zpozdila příprava soutěže, ale plánovanou trať to nepoznamenalo," uvedl na čtvrteční tiskové konferenci ředitel Valašské rallye Miroslav Hošák.

Startovní číslo jedna bude mít loňský vicemistr Evropy Antoník Tlusťák se spolujezdcem Janem Škaloudem, kteří pojedou s vozem Škoda Fabia Super 2000. Kromě Tlusťáka a Pecha se na startu představí i třetí jezdec s prioritou FIA B Polák Michal Solowow s Fordem Fiesta.

Obhájce loňského prvenství Pavel Valoušek je zatím bez auta. "Brzy ale prozradím, s jakou značkou pojedu. Loni mi tato soutěž vyšla, vítězstvím jsem vykročil k velmi úspěšné sezoně," ohlédl se Valoušek za svým úspěchem.

Stejně jako loni budou pořadatelé vybírat od diváků vstupné. Na celou soutěž bude stát vstupenka 100 korun, na jednu rychlostní zkoušku 30 korun. "Většinu nákladů sice pokryjeme zásluhou našeho generálního sponzora, ovšem v celkovém rozpočtu rallye nám chybí ještě finanční částka v řádech statisíců," vysvětlil tento krok ředitel Hošák.

Reklama

Související témata: