Hlavní obsah

Rallye Lužické hory vyhrál Němec Kahle, nejlepší Čech byl Jakeš

KUNRATICE

Německý pilot Mattias Kahle vyhrál Rallye Lužické hory, úvodní díl mistrovství České republiky ve sprintrallye. Vynahradil si tak zklamání z minulého roku, kdy musel odstoupit z prvního místa na poslední rychlostní zkoušce.

Foto: Zdeněk Sluka

Ilustrační foto.

Článek

Kahle s vozem Škoda Octavia porazil o 5,5 sekundy Miroslava Jakeše na mitsubishi, jenž si vzhledem k tomu, že výsledky zahraničních jezdců se do hodnocení seriálu nezapočítávají, připsal plný počet bodů do českého šampionátu. Třetí s těsným odstupem osmi desetin sekundy skončil Jan Sýkora.

Soutěž nedokončil jeden z největších favoritů Pavel Valoušek, který v pozici lídra skončil ve třetí erzetě kvůli technickým potížím své fabie. Hned následující čtvrtý test zase znamenal konec nadějí pro loňského vítěze rallye Romana Odložilíka, jemuž vystavilo stop poškozené kolo jeho citroënu.

Šampionát ve sprintrallye vynechává celkový vítěz minulého ročníku Roman Kresta, jenž se chce letos soustředit na "velké" domácí mistrovství. Seriál jednodenních soutěží pokračuje 14. května Rallyesprintem Kopná.

Rallye Lužické hory, první závod MČR ve sprintrallye:
1. Kahle, Dörr (Něm./Škoda Octavia WRC) 39:44,9, 2. Jakeš, Gross -5,5, 3. Sýkora, Škardová (všichni ČR/Mitsubishi Lancer Evo IX) -6,3, 4. Tomaštík, Vrečka (ČR/Subaru Impreza WRC) -14,9, 5. Tarabus, Norek (ČR/Ford Fiesta S2000) -22,0, 6. Cvrček, Šálek (ČR/Škoda Octavia WRC) -31,6.

Reklama

Související témata: