Hlavní obsah

Kopecký byl v rallye na Ukrajině třetí, vyhrál Hänninen

JALTA

Jan Kopecký z továrního týmu Škoda Motorsport obsadil třetí místo v Jalta rallye, čtvrtém dílu série IRC. Soutěž na Ukrajině vyhrál Kopeckého týmový kolega Juho Hänninen z Finska a ujal se vedení v průběžné klasifikaci. Kopecký je s tříbodovou ztrátou druhý.

Foto: Škoda Motorsport

Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia S2000

Článek

Loňský vítěz série Hännninen, který se ale chce letos soustředit spíše na soutěže mistrovství světa, zvítězil s náskokem 11,7 sekundy před Francouzem Bryanem Bouffierem na peugeotu. Kopecký na neznámých tratích na Jaltě vyhrál tři z dnešních šesti rychlostních zkoušek a za Hänninenem zaostal 38,7 sekundy. Po pátku přitom ztrácel přes minutu.

"Dnes to byl hezký souboj. Třetí místo je výsledek, který po našich drobných chybách a problémem s posilovačem řízení z předešlých dnů určitě bereme," uvedl v tiskové zprávě Kopecký, který potřetí za sebou skončil na stupních vítězů, byť si tentokrát oproti předchozím dvěma závodům o místo pohoršil.

Hänninen navázal na triumf z předminulé Rallye Kanárské ostrovy. "Neudělali jsme žádnou chybu. Soutěž ale byla hodně vysilující, namáhavá, byl to skvělý boj," řekl nový lídr šampionátu.

Série pokračuje pátým dílem za tři týdny v Belgii. Kopecký se před tím představí o příštím víkendu v soutěži domácího šampionátu Rallye Hustopeče a Hänninena čeká od 17. do 19. června řecká Rallye Acropolis.

Jalta rallye, čtvrtý díl seriálu Intercontinental rallye challenge:
1. Hänninen, Markkula (Fin./Škoda Fabia) 2:54:14,0, 2. Bouffier, Panseri (Fr./Peugeot 207) -11,7, 3. Kopecký, Starý (ČR/Škoda Fabia) -38,7, 4. Mikkelsen, Flöene (Nor./Škoda Fabia) -57,3, 5. Wilks, Pugh (Brit./Peugeot 207) -4:00,4, 6. Neuville, Gilsoul (Belg./Peugeot 207) -5:01,5.
Průběžné pořadí (po 4 z 12 závodů): 1. Hänninen 58 b., 2. Kopecký 55, 3. Bouffier 49, 4. Neuville (Belg./Peugeot 207) 48, 5. Loix (Belg./Škoda Fabia) 45, 6. Wilks 35.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články