Hlavní obsah

Kresta se může definitivně radovat z českého titulu v rallye

PRAHA

Automobilový jezdec Roman Kresta se může definitivně radovat ze zisku pátého titulu mezinárodního mistra České republiky v rallye. Domácí šampionát bude zakončen posledním závodem až příští týden v Příbrami, ale už nyní je jasné, že Jan Kopecký, který mohl Krestu jako jediný o celkový triumf připravit, bude na startu chybět.

Foto: BPA/Martin Straka

Roman Kresta může slavit.

Článek

Tovární jezdec Škody bude ve stejném termínu startovat na Rallye San Remo a bojovat o titul v seriálu Intercontinental Rallye Challenge.

Pořadatelé Rallye Příbram sice ještě kompletní startovní listinu nezveřejnili, ale organizátoři italské soutěže tak již učinili. A lídr průběžného pořadí IRC Kopecký, stejně tak jako jeho týmový kolega Juho Hänninen z Finska, mezi ohlášenými startujícími podle očekávání figuruje.

Kresta vede průběžné pořadí MMČR s náskokem dvaceti bodů před Kopeckým, třetí je s odstupem 54 bodů Pavel Valoušek. A maximum bodů, které může jezdec v jednom závodě získat, je 50. Loňský šampion je navíc po nehodě na Barum rallye zraněný a v Příbrami by také měl chybět.

Reklama

Související témata: