Hlavní obsah

Kopecký testoval Fabii WRC na sněhu

RYCHNOV NAD MALŠÍ

V pátek startuje v rakouském Freistadtu poblíž česko-rakouských hranic 22. ročník Jänner rallye, která je letos poprvé zařazena do národního šampionátu. Startovat na ní bude i posádka Škoda Matador teamu Jan Kopecký - Filip Schovánek. Před odjezdem však svou Fabii WRC otestovali poblíž Rychnova nad Malší v jižních Čechách.

Foto: Škoda Motorsport

Jan Kopecký za volantem Fabie WRC při testování u Rychnova nad Malší.

Článek
Fotogalerie

S Fabií WRC najela posádka Kopecký - Schovánek při testech v jižních Čechách zhruba 50 ostrých kilometrů. "Auto velice dobře brzdí, drží stopu a citlivě reaguje na pohyby volantem," nechal se po testech slyšet Kopecký, kterého čeká s Fabií WRC premiéra.

Nejvíce pozornosti bylo při testu věnováno naladění podvozku, zkoušela se různá nastavení tlumičů, světlé výšky vozu i diferenciálů. Testování byl přítomen i několikanásobný mistr republiky Ladislav Křeček, který plnil roli odborného konzultanta. Což Kopecký hodnotil slovy: "Jeho rady mi pomáhají pochopit chování vozu a dodávají mi více klidu a koncentrace."

Kopecký se na premiéru velice těší. "Mým cílem je jednoznačně dojet až do cíle a nasbírat co nejvíce zkušeností. Je zřejmé, že vyhraje ten, kdo udělá nejméně chyb," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.