Hlavní obsah

Potvrzeno: Kresta za volantem Subaru

PRAHA

Spekulace z konce minulého týdne, že Roman Kresta absolvuje letošní seriál Mezinárodního MČR v rallye v týmu Styllex Tuning Prosport Tomáše Hrdinky s vozem Subaru Impreza WRC, se stala skutečností. V jednání je navíc i start na vybraných jednodenních domácích soutěžích seriálu sprintrallye.

Foto: eWRC.cz/Petr Lusk

Subaru Impreza WRC S9 s níž Petter Solberg loni vyhrál MS.

Článek

Kresta po rozchodu s týmem JM Engineering, v němž měl pilotovat Ford Focus WRC, využil nabídky z Hrdinkova týmu, aby obsadil místo uvolněné odchodem Tomáš Engeho.

"Subaru Impreza WRC S9 je určitě nejrychlejší vůz, který jsem měl kdy k dispozici. Je to úžasný stroj a již se těším na první testovací kilometry," neskrýval nadšení nejlepší český rallyeový jezdec.

Soutěžní premiéru za volantem vozu, s nímž loni získal mistrovský titul Nor Petter Solberg, si Kresta odbyde tento víkend na klatovské Šumava Rallye. V průběhu týdne jej čekají první testy.

V jednání i Německá rallye

Krestovo rozhodnutí přijmout nabídku uspíšil i fakt, že se bude moci zúčastnit většího počtu podniků MS. Poprvé změří síly se světovou elitou při červnové Rallye Akropolis.

V Řecku se ovšem představí s vozem Ford Focus WRC 02 stáje  JM Engineering. Soutěž se totiž jede týden po Rallye Český Krumlov a Impreza WRC tak bude na repasi. V jednání je i start na Německé rallye na konci srpna.

Kresta zahájil tuto sezónu s ex-továrním vozem Hyundai Accent WRC, který pronajímala plzeňská stáj Pro Racing Int. Po Rallye Monte Carlo, kde český pilot před odstoupením držel po první etapě průběžné sedmé místo, ale nebyla po vzájemné dohodě prodloužena spolupráce na další podniky.

Reklama

Související témata: