Hlavní obsah

Loeb vyhrál potřetí v kariéře Finskou rallye, Prokop byl devátý

Jyväskylä

Osminásobný světový šampion Sébastien Loeb z Francie vyhrál potřetí v kariéře Finskou rallye a díky čtvrtému triumfu za sebou si opět upevnil vedení v průběžném pořadí seriálu mistrovství světa. Na rychlé šotolinové soutěži za ním skončil jeho kolega z továrního týmu Citroën Mikko Hirvonen, který je druhý i celkově. Třetí byl v osmém dílu sezony další Fin Jari-Matti Latvala, jednička Fordu.

Foto: Sport.cz

Sébastien Loeb čtvrtým triumfem v řadě upevnil vedení v MS.

Článek

Jediný Čech na startu Martin Prokop skončil při své severské premiéře za volantem speciálu WRC devátý, i v šestém letošním startu v MS tak bodoval. Jezdec Czech Ford National týmu si potřetí připsal dva body, celkem jich má na kontě 38 a nadále je průběžně sedmý.

Osmatřicetiletý Loeb sice před startem Finské rallye prohlásil, že na náročných tratích v lesích nebude riskovat, ale nakonec vyhrál systémem start - cíl. Do čela rallye se dostal hned v prvním čtvrtečním měřeném testu a vedoucí pozici neopustil až do dnešního cíle. Druhého Hirvonena, který dál čeká na první výhru v barvách Citroënu, porazil o šest sekund. Latvala za ním zaostal o 35 sekund.

Devátou soutěží MS bude asfaltová Německá rallye, která se uskuteční od 24. do 26. srpna.

Výsledky Finské rallye
1. Loeb, Elena (Fr., Mon/Citröen DS3 WRC)2:28:11,4
2. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citröen DS3 WRC)-6,1
3. Latvala, Anttila (Fin./Ford Fiesta RS WRC)-35,0
4. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Ford Fiesta RS WRC)-56,1
5. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Ford Fiesta RS WRC)-2:32,1
6. Tänak, Sikk (Est./Ford Fiesta RS WRC)-2:47,6
...
9. Prokop, Hrůza (ČR/Ford Fiesta RS WRC)-6:04,3

Reklama