Hlavní obsah

V Australské rallye už nepokračuje Märtin ani Solberg

PERTH

Norský pilot Petter Solberg se může radovat ze zisku titulu vicemistra světa v automobilových soutěžích. Na závěrečné Australské rallye se jeho souboj s Markkem Märtinem rozhodl už po úvodní divácké supererzetě, po níž estonský pilot odstoupil kvůli poruše motoru. Solberg v soutěži nevydržel o moc déle, ve čtvrtém testu vylétl z trati a vinou poškozeného řízení nemohl pokračovat.

Článek

"Takhle jsem si konec sezóny nepředstavoval," zlobil se Solberg, který v Austrálii obhajoval loňské prvenství. "V jedné ze zatáček byl napravo kámen, trefil jsem ho a poškodil řízení," popsal karambol. Po opravě se do soutěže vrátil se svolením pořadatelů díky zkušebnímu programu takzvaných SuperRallye a závěrečné dvě erzety vyhrál. Do výsledků se však Solbergovo umístění nepočítá.

Märtinovy šance na celkově druhé místo v seriálu se rozplynuly už ve čtvrtek večer. V supererzetě měl potíže s motorem a dnes ráno měli mechanici jen deset minut na odhalení příčiny a případnou opravu. Jenže se jim to nepodařilo.

Grönholm si po první etapě hlídá vedení, jednadvacet vteřin na něj ztrácí již jistý mistr světa Francouz Sébastian Loeb s citroënem a třetí je další Fin Harri Rovanperä. Čeští jezdci ani vozy Škoda v Austrálii nestartují. Prořídlé startovní pole má před sebou ještě 16 erzet, soutěž skončí v neděli.

Pořadí po 1. etapě:
1. Grönholm (Fin./Peugeot)1:15:43,6
2. Loeb (Fr./Citroën)+21,4
3. Rovanperä (Fin./Peugeot)+1:06,6
4. Duval (Belg./Ford)+1:37,9
5. Hirvonen (Fin./Subaru)+3:21,2
6. Warmbold (Něm./Ford)+5:43,9

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články