Hlavní obsah

Kopecký vyhrál Rallye Bohemia před Pechem a Krestou

Mladá Boleslav

Jan Kopecký si připsal premiérový triumf na Rallye Bohemia. Tovární jezdec Škody vyhrál i třetí domácí automobilovou soutěž, ve které letos startoval. V čele průběžného pořadí seriálu je ale i po pátém závodě v neděli druhý Václav Pech, jenž za hlavním favoritem zaostal o 26 sekund. Třetí místo obsadil Roman Kresta.

Foto: skoda-auto.com

Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia S2000 na Rallye Bohemia.

Článek

Kopecký, jehož letošní prioritou jsou starty v evropském šampionátu, se dostal do vedení v třetí z osmnácti rychlostních zkoušek a první místo již neopustil. Za volantem vozu Škoda Fabia S2000 od té doby postupně navyšoval náskok.

"Byla to skvělá a těžká soutěž. Jsme s Pavlem moc rádi, že jsme zvítězili na domácí půdě značky Škoda. Máme od automobilky špičkové podmínky a vůz. Děkujeme všem za perfektní podporu," radoval se v cíli jednatřicetiletý Kopecký, který vyhrál Rallye Bohemia poprvé. Nejrychlejší zde ale byl i v roce 2004, kdy však startoval s vozem kategorie WRC mimo oficiální pořadí.

Pech s Krestou, který stejně jako Kopecký letos doma startuje jen ve vybraných rallye, soupeřili o druhé místo a ze souboje nakonec vyšel vítězně Pech. Dlouholeté rivaly nakonec od sebe dělilo jen devět sekund. Čtvrtý Jaromír Tarabus byl o téměř další minutu zpět.

Domácí šampionát bude pokračovat zlínskou Barum rallye na přelomu srpna a září.

Rallye Bohemia, pátý podnik mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:
1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia S2000) 1:54:41,5
2. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works S2000) -26,3
3. Kresta, Gross (Škoda Fabia S2000) -35,7
4. Tarabus, Trunkát (Škoda Fabia S2000) -1:30,8
5. Koči, Kostka (SR/Škoda Fabia S2000) -2:27,2
6. Odložilík, Tureček (Škoda Fabia S2000) -2:40,4.

Reklama