Hlavní obsah

Šéf týmu Ford hájí Krestu

PRAHA

Roman Kresta neprožívá v továrním týmu Ford příliš šťastné období. Po úspěšném vstupu do světového šampionátu, kdy bodoval ve dvou soutěžích za sebou, nedokončil rallye v Mexiku a do soutěže na Novém Zélandu o uplynulém víkendu vůbec nenastoupil po těžké havárii v shakedownu. Šéf týmu Malcolm Wilson ale odmítá, že by Krestova pozice byla ohrožena.

Článek

Kresta zdemoloval vůz při posledním testu před startem čtvrtého podniku MS, v němž byl vedle Toniho Gardemeistera nominován také do hodnocení značek. Selhání v jedné ze zatáček znamenalo pro osmadvacetiletého pilota předčasný konec, protože tým nedokázal poškozený vůz opravit do startu soutěže.

V rallyeových kuloárech se proto vyrojily spekulace o Krestově budoucnosti. Wilson ale  - i přes viditelné zklamání - českého jezdce podržel a vyloučil, že by vedení týmu uvažovalo o výměně.

"Roman si samozřejmě vyslechne své. Má před sebou ale ještě tucet soutěží, v nichž má možnost získat zpět jistotu a celý tým mu při tom pomůže," prohlásil Wilson v rozhovoru pro britský motoristický magazín Autosport.

"Podobné věci se stávají a vždy zasáhnou jezdcovo sebevědomí. Roman navíc nemá tolik zkušeností a v podobné situaci ještě nebyl. Bývalému pilotovi Fordu Märtinovi se stalo před lety to samé ve Švédsku a já věřím, že se Roman dokáže se situací vyrovnat stejně, jako tehdy Markko," dodal týmový boss.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články