Hlavní obsah

Krestu čeká premiéra v Turecku, chce jet opatrně

PRAHA

Třetí start na náročných šotolinových tratí v rychlém sledu za sebou čeká o víkendu na českého automobilového jezdce Romana Krestu. Mistrovství světa totiž pokračuje od pátku do neděle Tureckou rallye a tovární pilot Fordu nebude na jejím startu chybět. Stejně jako v předešlých soutěžích bude česká jednička bojovat i o body do hodnocení značek.

Foto: Ford Motor Company

Roman Kresta

Článek

Devětadvacetiletý Kresta obsadil na Sardinii i na Kypru šesté místo, čímž dosáhl svých nejlepších výsledků v kariéře. I přesto se hodlá v Turecku zejména učit. "Ještě nikdy jsem tam nebyl, dokonce ani na dovolené," řekl Kresta s úsměvem.

Proto chce zvolit stejnou taktiku jako na předchozích dvou soutěžích. "Pojedu opatrně, rychlostí, která mi vyhovuje. Mým cílem je získat další dobrý výsledek. Chci získat co nejvíce zkušeností s tratěmi a najet s focusem na šotolině co nejvíce kilometrů. Obojí je pro mě důležité. Doufám, že se mi rozumné tempo opět vyplatí," uvedl Kresta v oficiální tiskové zprávě týmu.

Ještě před pondělním odletem do dějiště soutěže přemýšlel rodák z Trnavy na Zlínsku, jaké zvolí nastavení svého Focusu WRC. Pravděpodobně však bude vycházet z informací, které získal před čtrnácti dny na Kypru. "Byly tam podobné podmínky, ve kterých jsem se hodně naučil, a za volantem jsem se cítil velmi dobře," řekl.

Je však připraven i na to, že jej v Turecku mohou čekat ještě drsnější podmínky než na vyhlášené řecké Akropolis rallye, kterou již několikrát jel. "Mluvil jsem s mnoha lidmi i jezdci a každý říkal, že nadcházející rallye je sice náročnější než Akropolis, ale ne tak drsná jako kyperská soutěž," podotkl Kresta, jenž v Turecku začal již dnes najíždět tratě rychlostních zkoušek.

Reklama

Související témata: