Hlavní obsah

Kresta má v Řecku volné ruce, může se předvést

PRAHA

Českého automobilového jezdce Romana Krestu čeká jedna z klíčových rallye v letošní sezoně. Vedení továrního týmu Ford mu dalo na Akropolis rallye šanci, aby předvedl naplno své schopnosti. Nejlepší domácí soutěžní pilot při předešlých třech startech v Řecku do cíle nedojel, tentokrát však myslí v osmém dílu mistrovství světa na bodované umístění.

Foto: Ford Motor Company

Roman Kresta

Článek

"Roman měl na několika posledních soutěžích příkaz jet opatrněji, tak, aby auto dovezl do cíle. Vyhnul se problémům, odvedl skvělou práci. Nyní jsem mu řekl, že může jet na maximum již od startu. Chci, aby mi ukázal, jak je rychlý," řekl ředitel továrního týmu Ford Malcolm Wilson v tiskové zprávě před soutěží, která začne ve čtvrtek. Zároveň ocenil, že Kresta po zbytečné havárii v tréninku na Novém Zélandu v následujících třech podnicích seriálu bodoval.

Devětadvacetiletý Kresta si podle svých slov Akropolis oblíbil, i když se mu tam zatím nedařilo. "Do Řecka se opravdu těším, protože se tu dá pěkně závodit. Je to jedna z nejtěžších soutěží. Je drsná, ale také celkem rychlá a to je pro vozy velmi těžká kombinace," prohlásil Kresta, kterému patří v průběžném pořadí šampionátu s deseti body osmé místo.

Jeho optimismus posílila i příznivá předpověď počasí. "Mělo by být sucho a svítit sluníčko. To by mi mělo vyhovovat. Takové podmínky mám rád, ale pokud zaprší, nebude to pro mě problém, protože to bude pro všechny stejné," řekl rodák z Trnavy na Zlínsku.

Skutečnost, že dostal volné ruce, aby se předvedl, si pochvaloval. "Dodalo mi to více sebedůvěry. Je obtížné říci, na jaké umístění mohu pomýšlet. Opravdu potěšen bych byl s finišem v první šestce," uvedl Kresta. Šesté místo, které je zatím jeho životním maximem ve světovém seriálu, v letošní sezoně obsadil na Sardinii a na Kypru.

Reklama

Související témata: