Hlavní obsah

Ford si vybral: dvojkou bude Hirvonen

LONDÝN

Tovární tým Ford má jasno o složení jezdecké dvojice pro příští sezónu světového šampionátu v rallye. Fina Marcuse Grönholma, který do britské stáje přešel z týmu Peugeot, doplnil krajan Mikko Hirvonen, jenž s vedením Fordu podepsal tříletý kontrakt. V týmu tak s největší pravděpodobností skončil po jednoletém angažmá český jezdec Roman Kresta.

Foto: Škoda Motorsport

Fin Mikko Hirvonen za volantem vozu Škoda Fabia WRC při shakedownu Japonské rallye.

Článek

Hirvonen se do týmu vrací podruhé. V roce 2003 totiž odjel všechny díly šampionátu. Poté však Ford opustil a v závodech MS startoval převážně se soukromými vozy. Letos nejčastěji s focusem ročníku 2003, v Japonsku však například hájil barvy továrního týmu Škoda Motorsport.

Celkem nasbíral čtrnáct bodů do hodnocení jezdců a obsadil desáté místo. Lepší bilancí se ze soukromníků mohl pochlubit pouze Rakušan Manfred Stohl. Nejlepším výsledkem Hirvonena bylo třetí místo na Katalánské rallye.

"Podepsali jsme s Mikkem tříletý kontrakt a věříme, že se nám s jeho pomocí podaří naplnit naše dlouhodobé cíle. Nikdo nemůže popřít, že letošní sezóna mu vyšla parádně. V posledních třech letech nasbíral v šampionátu dostatek zkušeností a nyní je čas, aby vstoupil do extratřídy," uvedl v týmové zprávě šéf týmu Malcolm Wilson.

Hirvonen věří, že svou úlohu zvládne. "V posledních sezónách jsem se toho hodně naučil a myslím, že nyní mohu pokročit výš. Angažmá ve Fordu mi splnilo sen, že se do týmu vrátím. Už se nemůžu dočkat, až začnu pracovat s novým Focusem," doplnil Hirvonen.

Reklama

Související témata: