Hlavní obsah

Loeb míří v Argentinské rallye k dalšímu vítězství

CORDÓBA

Sébastien Loeb vede po sobotní druhé etapě Argentinskou rallye s náskokem 43 sekund před druhým v pořadí Petterem Solbergem. Francouzský světový šampión měl v průběhu dne k dobru už skoro minutu, ve čtyřech zbývajících testech ale po opatrnější jízdě mírně ztratil. Za volantem citroënu nicméně míří k čtvrtému vítězství v sezóně za sebou a obhajobě prvenství na šotolinových cestách v okolí Cordóby.

Článek

"Mám dobrý náskok a snažím se jej udržovat. Nechci riskovat. Rallye ještě nekončí, až na cílové rampě. Bude to ještě těžké," citovaly Loeba internetové servery po projetí cílem druhé etapy. "Stále bojuji, ale už Sébastiena asi nedostihnu," konstatoval v průběhu dne vicemistr světa Solberg, který ve druhé etapě vyhrál dvě erzety oproti jedinému dílčímu triumfu Loeba.

Třetí je stále italský soukromý jezdec Gian-Luigi Galli s peugeotem, který už je pozadu o dvě a půl minuty.

Nejrychlejším pilotem druhé etapy byl ale Loebův největší soupeř v celkovém pořadí Marcus Grönholm, který vyhrál polovinu z dnešních osmi měřených úseků. Norský exmistr světa nicméně nemá šanci na vítězství, protože po páteční poruše motoru pokračuje s mnohaminutovou penalizací. S bezmála čtvrthodinovým mankem se ale na závěr druhé etapy alespoň vrátil do elitní desítky.

V soutěži nepokračuje jediný Čech na startu Štěpán Vojtěch. Po pátečních problémech s poškozeným chladičem se mu nevedlo ani v sobotu, když musel odstoupit pro poruchu převodovky. [celý článek]

V neděli vyvrcholí soutěž čtyřmi zkouškami.

Argentinská rallye - po 2. etapě
1. Loeb (Fr./Citroën)3:31:03,6
2. P. Solberg (Nor./Subaru)+ 43,1
3. Galli (It./Peugeot)+ 2:36,4
4. H. Solberg (Nor./Peugeot)+ 3:36,8
5. Stohl (Rak./Peugeot)+ 3:41,1
6. Atkinson (Austr./Subaru)+ 4:22,7
6. Sordó (Šp./Citroën)+ 5:04,0
8. Perez Companc (Arg./Ford)+ 9:26,6
9. Wilson (Brit./Ford)+ 9:37,5
10. Grönholm (Fin./Ford)+ 14:20,8

Reklama