Hlavní obsah

Hokejista Novotný čeká telefonát od Vrby. Jako Ronaldo, smál se hlavičce Růžička

Jihlava

Ukázal, že ve fotbale by se neztratil. V polovině utkání se Slovenskem se český hokejový útočník Jiří Novotný dostal k brankářem Hudáčkem vyraženému puku a instinktivně jej ze vzduchu trknul hlavou do sítě. Na zelených trávnících by se jednalo o lahůdkovou trefu, v hokeji ale rozhodčí jeho zásah správně neuznali. „Čekám na to, že mi zavolá pan Vrba. Radši mu ale pošlu esemesku,“ vtipkoval po zápase v Jihlavě Novotný, že by se rád dočkal pozvánky do fotbalové reprezentace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Jiří Novotný oslavuje neuznaný gól během přípravného utkání se Slováky v Jihlavě.

Článek

Byla to pěkná kuriozita, když Jiří Novotný dostal letící puk do slovenské sítě úmyslně trknutím hlavy a sudí Hodek zkoumal u videa, jestli má gól platit. „Neuznali to správně, puk mi letěl kolem hlavy a trefil jsem to spíš reflexivně, ale ten pohyb tam byl. Ničím jiným jsem ani zasáhnout nemohl, šlo by totiž o vysokou hůl," líčil český útočník.

„Jasný Honza Koller," ocenil ale Novotného akci autor vítězné branky Jan Kovář. „Bylo to hezký, jako Ronaldo," vzpomenul si kouč Vladimír Růžička na portugalského fotbalového kanonýra madridského Realu.

„Jirka to udělal fakt pěkně, ale takový gól by platil jen ve fotbale," připustil Růžička. V hokejových pravidlech stojí, že hráč nesmí dostat pohybem puk do sítě žádnou jinou části výstroje než holí. „Ale na druhou stranu jsem aspoň pobavil diváky," usmíval se Novotný po výhře 3:2 po samostatných nájezdech.

Reklama

Související témata: