Hlavní obsah

Hokejisty USA doplní na MS bek Jones a útočník Bonino

Vídeň

Obránce Seth Jones z Nashvillu a útočník Nick Bonino z Vancouveru doplní po vyřazení svých týmů v prvním kole Stanleyova poháru nominaci hokejistů Spojených států amerických na mistrovství světa v Praze a Ostravě. V dvaadvacetičlenném výběru má trenér Todd Richards nyní čtrnáct hráčů z NHL, dva z KHL, pět z univerzit a jednoho z nižší AHL.

Foto: Darryl Dyck, ČTK/AP

Nick Bonino posílí americký výběr na českém mistrovství světa.

Článek

Dvacetiletý Jones se představil na světovém šampionátu premiérově loni v Minsku a s 11 body za dvě branky a devět asistencí z osmi zápasů se stal nejproduktivnějším obráncem. Byl zvolen i nejlepším hráčem na svém postu a dostal se do All Star týmu. O sedm let staršího Bonina čeká premiéra v dresu USA.

Jones je v americkém týmu jedním z pouhých čtyř hráčů, kteří se už zúčastnili velké mezinárodní akce. Obránce Justin Faulk z Caroliny má bronz ze světového šampionátu v roce 2013, na MS se představí potřetí a byl i loni na olympijských hrách v Soči. Beci Jake Gardiner z Toronta a Connor Murphy z Arizony si zopakují účast na šampionátu z loňska.

Zbývající hráči budou mezi dospělými v dresu USA debutovat včetně dvou vítězů Stanleyova poháru. Dvakrát jej získal útočník Trevor Lewis s Los Angeles (2012 a 2014) a jednou Ben Smith s Chicagem (2013).

Američané vstoupí po dnešním jediném přípravném utkání ve Vídni proti Rakousku do turnaje v pátek duelem proti Finsku, dále budou hrát v základní skupině B v Ostravě s Norskem, Ruskem, Běloruskem, Dánskem, Slovinskem a Slovenskem.

Nominace hokejistů USA na mistrovství světa v Praze a Ostravě (1.-17. května):
Brankář: Alex Lyon (Yale University/NCAA), Connor Hellebuyck (St. John's/AHL),
obránce: John Moore, Connor Murphy (oba Arizona/NHL), Justin Faulk (Carolina/NHL), Jake Gardiner (Toronto/NHL), Seth Jones (Nashville/NHL), Torey Krug (Boston/NHL), Zach Redmond (Colorado/NHL), Mike Reilly (University of Minnesota/NCAA),
útočníci: Marc Arcobello (Arizona/NHL), Nick Bonino (Vancouver/NHL), Matt Hendricks (Edmonton/NHL), Trevor Lewis (Los Angeles/NHL), Ben Smith (San Jose/NHL), Jeremy Morin (Columbus/NHL), Stefan Matteau (New Jersey/NHL), Steve Moses (Jokerit Helsinky/KHL), Dan Sexton (Nižněkamsk/KHL), Dylan Larkin (University of Michigan/NCAA), Jimmy Vesey (Harvard University/NCAA), Jack Eichel (Boston University/NCAA).

Reklama

Související témata: