Hlavní obsah

Slovenský hrdina Mezsároš: První góly v reprezentaci chutnají skvěle

Ostrava

Chtěli bodů šest, mají pouze čtyři. Slovenským hokejistům vstup do základní skupiny mistrovství světa vyšel tak napůl. Sice oba zápasy vyhráli, ale v obou až v extra čase. Navíc jak proti Dánsku, tak i proti Bělorusku prohrávali a museli dohánět gólové manko.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Kapitán slovenského týmu Tomáš Kopecký před běloruským brankářem Kevinem Lalandem.

Článek

„Věděl jsem, že ty zápasy budou těžké. Role favoritů nám nesvědčí a potvrdilo se to. A i když jsme Dánsko i Bělorusko přestříleli, tak jsme v obou zápasech pustili soupeře do vedení. To by se nám stávat nemělo," svěřoval se trenér Slovenska Vladimír Vůjtek, kterého více mrzela bodová ztráta v souboji s Dánskem.

„Z toho utkání jsem měl poněkud rozpačité pocity. Dnes jsem za ten druhý bod velmi rád, protože Bělorusko hrálo velmi dobře. Především pak v obranném pásmu, kde byli velmi důrazní," popisoval Vůjtek.

K čistému vítězství nepomohly Slovensku ani čerstvé útočné posily z Detroitu Tomáš Jurčo a Tomáš Tatar. „Bylo to extrémně těžké. V závěru už jsem tahal nohy a párkrát jsem o ně i zakopl. Asi by to bylo snazší, kdybychom dokázali jít do vedení, ale soupeř byl ohromně houževnatý," popisoval Tomáš Tatar, který vyjel na led prakticky ihned po příletu do Ostravy.

Góly dávají obránci

Slovensko zatím na turnaji drží střelecky obránci, kteří dali čtyři z pěti branek. „Střelci se zatím neprosazují, ale věřím, že to přijde," řekl Vůjtek.

Slováci mohli jít do vedení už v 5. minutě, kdy český sudí Šindler nařídil za hozenou hůl Kitarova trestné střílení. Potřetí v turnaji se ho zhostil Marián Gáborík, ale ani třetí pokus neproměnil. „Zkoušel jsem to na lapačku, ale sklouzlo mi to. Takové šance bychom ale měli proměňovat," litoval kanonýr Los Angeles.

A tak slovenskou čest zachraňoval obránce Buffala Andrej Mezsároš. Nejprve necelých sedm minut před koncem vymazal slovenské gólové manko a v prodloužení rozhodl o druhém bodu. „První góly v reprezentaci chutnají skvěle. O to víc, že jsme díky nim vyhráli," povídal hrdina druhého slovenského utkání Mezsároš.

Reklama

Související témata: