Hlavní obsah

Michael Vick se dohodl s Eagles na stomiliónovém kontraktu

Quarterback Michael Vick se dohodl s týmem Philadelphia Eagles na novém šestiletém kontraktu ve výši 100 miliónů dolarů (40 miliónů dolarů garantovaných).

Foto: gettyimages.com

Michael Vick a jeho tým Philadelphia Eagles patří k favoritům na zisk letošního Super Bowlu

Článek

Vick, který je považován za jednoho z nejinteresantnějších hráčů NFL, vstoupil do Národní fotbalové ligy v roce 2001, když si ho jako jedničku draftu vybral do svých řad tým Atlanta Falcons. Během  sezón, které v Atlantě odehrál, byl 3x zvolen do Pro Bowlu.

Jeho slibnou kariéru zastavilo až vězení, do kterého byl odsouzen na 23 měsíců za pořádání psích zápasů.

Poté, co v létě roku 2009 opustil federální věznici, se ho majitel Atlanty Falcons Arthur Blank rozhodl propustit ze svých služeb. Několik dní na to se sním dohodl tým Philadelphia Eagles na jednoletém kontraktu.

Vick se v roce 2010, po odchodu dlouholeté jedničky na postu quarterbacka Donovana McNabba a následném zranění jeho náhradníka Kevina Kolba, probojoval do základní sestavy Eagles. Následně prožil nejlepší sezónu ve své dosavadní kariéře, během dvanácti zápasů zkompletoval 233/372 přihrávek pro 3 018 yardů, 21 touchdownů a pouhých 6 interceptions. Za své výkony získal ocenění NFL Comeback Player of the Year (navrátilec roku).

V loňské sezóně dovedl Eagles k postupu do Wild Card Round (první kolo play-off), v kterém podlehli pozdějšímu vítězi Super Bowlu týmu Green Bay Packers.

Reklama