Hlavní obsah

Dallas Cowboys se v úvodním zápase nové sezóny střetnou s New Yorkem Giants

Nová sezóna NFL bude zahájena ve čtvrtek 6. září ve 02:30 našeho času zápasem mezi Dallasem Cowboys a New Yorkem Giants. Utkání se uskuteční na domácím stadionu New Yorku Giants – na MeatLife Stadium.

Foto: gettyimages.com

Tony Romo a Eli Manning se spolu utakjí v úvodním zápase nové sezóny

Článek

„Jsme z toho nadšeni, jelikož to, že budeme hrát v úvodním zápase, můžeme využít během přípravy v offseason," řekl médiím majitel Cowboys – Jerry Jones. „Seděl jsem s naším trenérem Jasonem Garrettem, když mi liga dnes ráno řekla, že to odpoledne oznámí, což nás oba nabudilo, a říkali jsme si: Můžeme to využít jako motivaci k tvrdé práci, jelikož naši hráči budou muset být připraveni na to hrát s Giants. Inspiruje nás to."

Majitel Giants – John Mara – k tomu řekl: „Jsem si jistý, že se na to naši fanoušci budu velmi těšit, a jsem si rovněž jistý, že také oni budou připraveni hrát. Myslím si, že ze strany ligy to byla dobrá volba."

Giants by se v minulé sezóně neprobojovali do Super Bowlu, pokud by během jednoho měsíce nezaznamenali dvě důležitá vítězství. V prvním vzájemném duelu, který se hrál 11. prosince, porazili Cowboys poměrem 37:34 poté, kdy Jason Pierre-Paul zablokoval potencionálně vítězný field goal. V posledním zápase základní části porazili Cowboys za stavu 31:14 a díky této výhře se umístili na prvním místě v divizi NFC East a postoupili do playoff. Tento zápas sledovalo 27,6 milionů diváků. Jednalo se tak o nejsledovanější zápas v základní části za posledních patnáct let.

„Koho zajímá, s kým hrajeme. My ten zápas pořádáme. To je jediné, na čem záleží," žertoval Mara. „Je to vzrušující. Oni jsou jedni z našich velkých rivalů. Minulý rok jsme sehráli dvě skvělá utkání. Fanoušci se nebudou moci dočkat."

Giants porazili Cowboys v pěti z posledních šesti zápasů. Bude to již podruhé, kdy budou hrát v úvodním zápase. V roce 2008 porazili v úvodním zápase NFL na svém stadiónu divizního rivala Washington Redskins poměrem 16:7. Mara řekl, že nemá problém s tím, že se v prvním zápase nového ročníku střetnou opět s divizním rivalem. „Nemyslím si, že je v tom nějaký rozdíl. Věděli jsme, že tak či onak budeme hrát proti těžkému soupeři. Ať už je to Dallas, Green Bay, nebo někdo jiný. Myslím si, že v tom není žádný rozdíl. Když se podíváte na posledních deset nebo dvanáct zápasů proti těmto soupeřům, jednalo se obvykle o skvělé, vážně skvělé zápasy, které byly velmi těsné. A jsem si jistý, že tenhle nebude jiný," řekl Mara.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články