Hlavní obsah

Tom Brady prodloužil kontrakt s Patriots o tři roky

Quarterback Tom Brady prodloužil během pondělí s New Englandem Patriots kontrakt na 27 miliónů dolarů o tři roky. Brady obdržel za podpis smlouvy bonus ve výši 3 miliónů dolarů. V následující sezóně si vydělá 9,75 miliónů dolarů, stejnou částku si vydělá i v roce 2014. V roce 2015 si vydělá 7 miliónů dolarů, v roce 2016 8 miliónů dolarů a v roce 2017 9 miliónů dolarů.

Foto: gettyimages.com

Tom Brady

Článek

Brady zůstane hráčem Patriots až do skončení sezóny 2017. V té době mu bude 40 let. Díky novému kontraktu ušetří letos v platovém stropu 8 miliónů dolarů a 7 miliónů dolarů v příští offseason, které mohou využít k podepsání smlouvy s volnými hráči, například wide receiverem Wesem Welkerem, offensive tacklem Sebastianem Volmerem a cornerbackem Aqbiem Talibem. Některé zdroje spekulují o tom, že Brady souhlasil s tímto „levným" kontraktem za podmínky, že Patriots prodlouží kontrakt s Wesem Welkerem.

Patriots si vybrali Bradyho do svého týmu v šestém kole draftu v roce 2000. Během dosavadních dvanácti sezón, které za Patriots odehrál, zkompletoval 63,7 % přihrávek pro 44.806 yardů, 334 touchdownů a 123 interceptions. Pětkrát dovedl Patriots do Super Bowlu a tři z nich vyhrál. Dvakrát byl zvolen nejužitečnějším hráčem Super Bowlu, osmkrát byl vybrán do Pro Bowlu, třikrát do All-Pro týmu. Dvakrát byl zvolen nejužitečnějším hráčem a ofenzivním hráčem NFL. Brady je držitelem mnoha rekordů NFL, včetně nejvíce naházených touchdownů za sezónu (50 během sezóny 2007).

Během uplynulé sezóny zkompletoval 63 % přihrávek pro 4.827 yardů, 34 touchdownů a 8 interceptions. Patriots zakončili sezónu s bilancí 12-4 a umístili se na prvním místě v divizi AFC East. V AFC Championship Game podlehli pozdějšímu vítězi Super Bowlu – Baltimoru Ravens – poměrem 28:13. Brady se stal prvním quarterbackem v historii NFL, který dovedl svůj tým desetkrát k vítězství v divizi a překonal rekord legendárního Joa Montany v počtu vítězství v playoff (17).

Reklama