Hlavní obsah

Tony Romo se stal nejlépe placeným hráčem v historii Cowboys

Dallas Cowboys podepsali se svým quarterbackem Tony Romem nový šestiletý kontrakt na 108 miliónů dolarů. Romo se tak stal nejlépe placeným hráčem v bohaté historii Cowboys. Za podpis smlouvy obdrží bonus ve výši 25 miliónů dolarů. Romovi zbývalo z původního kontraktu dovršit jeden rok a hrozilo, že by se stal po skončení letošní sezóny volným hráčem.

Foto: gettyimages.com

Tony Romo

Článek

Nový kontrakt garantuje Romovi 55 miliónů dolarů, což je o 3 milióny více, než má smlouvou garantováno quarterback Joe Flacco. Letošní Super Bowle MVP podepsal začátkem března se svým mateřským týmem Baltimorem Ravens šestiletý kontrakt na 120,6 miliónů dolarů. Flacco si v průměru vydělá 20,1 miliónů dolarů, což z něj stále dělá nejlépe placeného hráče v historii NFL.

Romo si v průměru vydělá 18 miliónů dolarů ročně. V letošní sezóně si vydělá 11,5 miliónů dolarů. V letošním platovém stropu Cowboys zabere 11,8 miliónů dolarů, což je o 5 miliónů dolarů méně, než zabíral podle staré smlouvy.

Romo jako nedraftovaný volný hráč se stal členem Cowboys v roce 2003. První dvě sezóny sloužil v Dallasu jako holder (hráč, který drží kickerovi míč při field goalu.) V polovině sezóny 2006 byl jmenován starting quarterbackem. Během sedmi sezón, které za Cowboys odehrál na pozici quarterbacka, zkompletoval 64,7 % přihrávek pro 25.737 yardů, 177 touchdownů a 91 interceptions. Za svou kariéru byl třikrát vybrán do Pro Bowlu (v roce 2006, 2007 a 2009). Na svém kontě má pouze jedno vítězství v play off.

Romo je držitelem rekordů Cowboys v počtu zápasů, ve kterých hodil minimálně 3 touchdowny (27), v počtu zápasů, ve kterých naházel minimálně 300 yardů (40), v počtu naházených touchdownů (177) a dalších.

V uplynulé sezóně zkompletoval 65,6 % přihrávek pro 4.903 yardů (nejvíce v kariéře), 28 touchdownů a 19 interceptions (spolu s Drewem Breesem nejvíce v NFL).

Cowboys se umístili s bilancí 8-8 na 3. místě v divizi NFC East a nepostoupili do playoff. Dallas si to v posledním zápase „rozdal" v přímém souboji o postup do vyřazovacích bojů s divizním rivalem Washingtonem Redskins, ale Washingtonu podlehl a podruhé v řadě nepostoupil kvůli prohře v posledním zápase základní části do playoff. Dallas se probojoval do bojů o Super Bowl naposledy v roce 2009.

Reklama