Hlavní obsah

Tim Tebow podepsal dvouletý kontrakt s Patriots

Tim Tebow podepsal dvouletý kontrakt s New Englandem Patriots na 1,36 miliónu dolarů. Bývalý quarterback New Yorku Jets neobdržel žádný bonus za podpis smlouvy a nemá smlouvou garantované žádné peníze. Hlavní trenér Patriots, Bill Belichick, odmítl prozradit na jaké pozici bude Tebow hrát. Tebow bude v New Englandu opět spolupracovat s Joshem McDanielsem, který jej v roce 2010 draftoval v prvním kole do Denveru Broncos. McDaniels byl v té době hlavním trenérem Broncos. Nyní pracuje jako ofenzivní koordinátor a trenér quarterbacků Patriots.

Foto: gettyimages.com

Tim Tebow a Josh McDaniels

Článek

Tebow vstoupil do NFL v roce 2010, kdy si jej vybrali do svého týmu v prvním kole draftu Denver Broncos. Tebow nahradil v pátém týdnu sezóny v poločase proti San Diegu tehdejšího špatně hrajícího starting quarterbacka, Kyle Ortona. Broncos měli v té době bilanci 1-4. Nakonec se s bilancí 8-8 umístili na 1. místě v divizi AFC West a probojovali se do play off. Ve Wild Card Game porazili v prodloužení Pittsburgh Steelers. O týden později dostali nakládačku od Patriots. Tebow během této sezóny, která se nesmazatelně zapíše do historie NFL jako "Tebowmánie", zkompletoval 46.5% přihrávek pro 1.729 yardů, 12 touchdownů, 6 interceptions a naběhal 660 yardů a skóroval 6 touchdownů.

Poté co Broncos získali před začátkem uplynulé sezóny do svého týmu čtyřnásobného nejužitečnějšího hráče Peytona Manninga, jej šéf fotbalových operací John Elway vyměnil s velkou radostí spolu s právem volby v sedmém kole draftu 2012 do New Yorku Jets za právo volby ve čtvrtém a šestém kole draftu.

Tebow nastupoval v New Yorku především na pozici wildcat quarterbacka. V uplynulé sezóně nastoupil ve dvanácti zápasech (ve dvou startoval), během kterých zkompletoval 6 z 8 přihrávek pro 39 yardů a naběhal 102 yardů. Po sezóně byl z New Yorku Jets propuštěn.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.