Hlavní obsah

Ščerbová dohání měsíční výpadek v tréninku

OSTRAVA

Měsíční pauzu zaviněnou operací poraněného kolena likviduje v přípravě na halovou sezónu česká sedmibojařka a dálkařka Denisa Ščerbová. Zatímco na mistrovství Evropy v Göteborgu zradily dvacetiletou reprezentantku vazy v kotníku, nedávno se vítkovická atletka podrobila zákroku na koleni neodrazové nohy.

Foto: www.atletika.cz

Denisa Ščerbová

Článek

Zranění bylo podle bývalé juniorské mistryně světa v dálce staršího rázu a lékaři na něj přišli až po speciálním vyšetření na magnetické rezonanci. "Byla to menší operace. Deset dnů potom jsem už vyklusávala, ale celkově jsem prošvihla měsíc," řekla Ščerbová novinářům na úterní tiskové konferenci ke Zlaté tretře v Ostravě. Na nejlepším českém mítinku se příští rok v červnu představí v dálce.

To je však pro nadanou atletku ještě hudba budoucnosti. Dříve přijde na řadu halová sezóna, před níž na Ščerbovou čekají fyzické galeje v přípravě. "Snad jsem tím zraněním moc neztratila. Teď už trénuji naplno, ale jsem teprve na začátku. Doufám, že to bude v pořádku," uvedla Ščerbová.

Koleno zatím drží. "Když jsem začala běhat, cítila jsem, že to je unavené. Hodně jsem chodila po tréninku na rehabilitaci do bazénu. Momentálně to už nebolí," popsala svůj zdravotní stav. Dál kombinuje dálku a víceboj

Během léčby využívala i svého přítele výškaře Jaroslava Báby. "Půjčovala jsem si od něj biotronickou lampu, takže jsem pak nemusela chodit na rehabilitaci," usmála se Ščerbová.

I v nadcházející sezóně bude mladá reprezentantka kombinovat svou oblíbenou dálku s vícebojem, na který se před rokem dala. Moc toho v nové disciplíně ale zatím nestihla. "Zatím chci dělat oboje a časem se ukáže. Je mi teprve dvacet," uvedla.

Trénink proto bude orientován různými směry. "Sedmiboj je hlavně o skocích a rychlosti, nejvíce se boduje ve výšce. Já se chci ale zaměřit hlavně na vrh. Hodně se budu věnovat dálce. I když začátek minulé sezóny byl hrozný a zranila jsem se, dokázala jsem si, že můžu skákat daleko," řekla Ščerbová.

Dost ji zaměstnává i péče o nové čtyřnohého mazlíčka. "Mám malého pejska, Jack Russell Teriera, a dává mi teda hodně zabrat," dodala s úsměvem.

Reklama