Hlavní obsah

Francouzská maratonkyně Calvinová má zastavenou činnost

Paříž

Francouzská antidopingová agentura provizorně zastavila činnost loňské vicemistryni Evropy v maratonu Clémence Calvinové. Francouzská vytrvalkyně, jež na kontinentálním šampionátu v Berlíně porazila o tři sekundy bronzovou Evu Vrabcovou Nývltovou, je podezřelá z toho, že se v březnu v Maroku vyhnula dopingové kontrole. Podle pravidel Světové antidopingové agentury WADA se odepření testu rovná pozitivnímu výsledku.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Craig Reedie, prezident WADA, ilustrační snímek.

Článek

Osmadvacetiletá Calvinová ale vinu popírá a naopak obviňuje komisaře z agresivního chování a z toho, že se vydávali za policisty. Běžkyně byla 27. března v Marrákeši zatčena a později v Maroku podala na antidopingové komisaře žalobu za násilí a výhružky. Spolu s ní byl suspendován její manžel, francouzský atlet Samir Dahmani.

Nejlepší francouzská atletka roku 2018 se v Maroku připravovala na Pařížský maraton, který se běží tuto neděli. Právní zástupce Calvinové uvedl, že využije všechny dostupné možnosti k tomu, aby se domohl zrušení zastavení činnosti. "Pokud budu moci v Paříži běžet, tak poběžím, protože jsem silná a hrdá. Především jsem ale nevinná," řekla Calvinová.

Reklama

Související témata: