Hlavní obsah

Pilný už nebude kandidovat na funkci předsedy atletického svazu

PRAHA

Předseda Českého atletického svazu (ČAS) Karel Pilný už nebude na další valné hromadě kandidovat na svou funkci, kterou vykonává již od prosince 1992. Volební valná hromada se podle stanov musí konat do osmi měsíců po olympijských hrách za rok v srpnu v Číně.

Článek

"Dospěl jsem k tomu po dlouhodobé úvaze. I když nejsem tak starý, jsem přesvědčen o tom, že nastal čas, kdy by do nejvyšší funkce v české atletice měla přijít nová osoba," napsal ve středu v oficiálním dopisu dvaašedesátiletý funkcionář, který byl nedávno znovu zvolen pokladníkem Evropské atletice asociace EAA. "Současná atletika bude nezbytně potřebovat změny," uvedl.

Pilný byl poprvé zvolen do vedoucí atletické funkce v květnu 1983, kdy se stal předsedou Výboru atletického svazu tehdejšího ČÚV ČSTV. Od ledna 1990 byl předsedou i tehdejší československé atletiky. "Funkce pro mne byly především výzvou. Ale pokud spočítám všechny tyto léta, na začátku roku 2009 budu atletickým 'šéfem' již téměř 25 let," upozornil.

Po ukončení funkcionářské kariéry v České republice by Pilný rád pracoval stále jako pokladník EAA a chce působit ve prospěch české atletiky v mezinárodní diplomacii. "A také mohu být pro nového předsedu ČAS, v době vytváření jeho zázemí, účinným poradcem a pomocníkem, bude-li o to stát," řekl a doporučil omladit vedení svazu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.