Hlavní obsah

Husí kůže bývalé reprezentantky. Na nemocnou dceru olympionika lidé poslali už milion!

Praha

Dva dny se valilo tsunami internetem a je tu první výsledek, částka, která vyrazila dech. Bývalý český olympionik Jaroslav Bába má postiženou dceru Rebeku. V 18. týdnu těhotenství byla u plodu diagnostikována vážná vývojová vada, a sice rozštěp páteře s meningomyelokélou. Po narození se celé rodině změnil svět, bojují za lepší život své dcery. Během pár desítek hodin lidé poslali na transparentní účet více než milion korun.

Foto: Facebook: Denisa Rosolová

Ilustrační foto. Dojatá Denisa Helceletová, dříve Rosolová.

Článek

„Zdravím všechny svoje fanoušky. Chtěla bych vám touto cestou strašně, strašně poděkovat, že jste zprávu o Jardovi a jeho dceři Rebecce rozšířili po celé republice, a díky vám se podařilo vybrat neskutečný milion a sto tisíc korun. To je částka, se kterou jsem nepočítala, ještě teď mám husí kůži," svěřila se s radostnou novinkou bývalá reprezentantka Denisa Helceletová (dříve Rosolová), která před dvěma dny na tento případ upozornila na svém facebooku.

Nadějnou cestou pro uzdravení Rebeky je terapie, která probíhá formou denního cvičení v Praze v délce jednoho měsíce, přičemž doporučená frekvence je až čtyřkrát za rok. Tato léčba je však velice nákladná, ročně si vyžádá více než 200 tisíc korun.

"Samozřejmě jsme tomu nemohli uvěřit, o děťátko jsme se pokoušeli delší dobu a po radostném začátku těhotenství nás tahle smutná zpráva dostala do kolen. Bylo to pár dní po mém návratu z olympiády v Riu," napsal Sport.cz Bába v úterý.

Na olympiádě v Aténách vybojoval bronzovou medaili, cenné kovy přivezl i z halového mistrovství světa a Evropy. Nyní ve čtyřiatřiceti letech už není sport na prvním místě.

Foto: Facebook: Jaroslav Bába

Rebeka při rehabilitaci.

Klíčová je rehabilitace a cvičení, součástí je také Vojtova metoda, využití balančního míče a vertikalizačního stojanu, více jak rok Rebeka podstupuje hiporehabilitaci a letos byla poprvé v lázních.

"Moc děkujeme za vaši podporu, sdílení i příspěvky pro naší holčičku. Rebečka začala cvičit na klinice neurorehabilitace ATC a pevně věříme, že ji pomůže zlepšit zdravotní stav a snad v blízké době i postavit se na vlastní nožky," napsal Bába na svůj facebookový profil. Kdo chce více o informací, získá je na webu rebekababova.eu.

Reklama