Hlavní obsah

Baďurové se při oštěpařském incidentu sevřel žaludek

Přímo na ploše římského stadiónu byla tyčkařka Kateřina Baďurová při pátečním mítinku Zlaté ligy svědkyní hrůzostrašného incidentu, při němž oštěp Fina Tera Pitkämäkiho zasáhl francouzského dálkaře Salima Sdiriho. „Pitkämäki, ten z toho byl úplně hotovej...,“ přibližuje česká závodnice okamžik hrůzy v orzhovoru pro Právo.

Článek

Jak vy jste viděla nešťastné zasažení francouzského dálkaře Sdiriho oštěpem během Zlaté ligy v Římě?

Nebylo to nic příjemného. Zničehonic stadión ztichl a všichni se začali dívat, co se děje. Na plochu přijela sanitka a na velkoplošných obrazovkách toho dálkaře ukazovali. Pak jsem viděla Pitkämäkiho, ten z toho byl úplně hotovej...

Asi nebylo jednoduché se po tomto momentu zkoncentrovat na váš tyčkařský závod.

To rozhodí asi každého, v první moment se mi z toho úplně sevřel žaludek. Ale nemyslím, že by mě to přímo ovlivnilo, protože jsem pak skočila 465 na první pokus.

Zjišťovali ostatní atleti po závodě Sdiriho stav?

Moc se to neřešilo, jen se objevila zpráva, že by měl být mimo ohrožení života. A ráno už byl zpátky v hotelu.

Kromě tohoto momentu ale budete mít na Řím určitě dobré vzpomínky, vždyť vás porazila jen Isinbajevová! Myslíte, že můžete zdolat i ji?

Stát se může vždycky všechno, bylo to vidět na Zlaté tretře, která se jí moc nepovedla (porazila Baďurovou jen na pokusy – pozn. red.). Kdyby mně to extrémně vyšlo a jí naopak, možné to je.

Soutěží jste procházela hladce, vše na první pokus...

Skákalo se mi fakt super, byly výborné podmínky. Nefoukalo, nebylo vedro, příjemný podvečer. Bylo to technicky jedno z mých nejlepších skákání.

Jen ta hranice 470 centimetrů pořád odolává...

To mě mrzí. Při třetím pokusu jsem byla patnáct čísel nad laťkou! Jenže jsem na ni spadla. Ta sedmdesátka je snad zakletá, už čtvrtý závod mi smolně padá. Pořád čekám, kdy to přijde…

Reklama