Hlavní obsah

Chodkyně Dibelková je dvacátá, do finále výškařek prošla Laláková

Dvacáté místo sedm měsíců po svém návratu po porodu obsadila na mistrovství světa chodkyně Barbora Dibelková. Na dvacetikilometrové trati vyhrála Olga Kaniskinová, vicemistryně Evropy loni z Göteborgu. Ruský úspěch podtrhla druhým místem Taťjana Šemjakinová, třetí místo obsadila Maria Vascová ze Španělska.

Článek

Dibelková si na trati prý vytrpěla víc, než čekala. "Nepříliš komfortně jsem se začala cítit už na sedmém kilometru," prohlásila chodkyně. "Bylo to hodně hutný. Cítíte, že brzo přijde krize a už přemýšlíte, co s tím," popisovala své pocity. Docházela jí síla, tuhly kyčle. "Bylo to bez síly, bez šťávy, bez dynamiky," řekla.

Mohlo to být prý teplem, které jí po porodu dělalo větší potíže než dřív. "Ale to vám nikdo nepotvrdí, jestli to má souvislost. Nikomu se nešlo extra dobře. A popravdě, byla jsem opatrnější než dřív, držela jsem se při zemi," připustila matka sedmiměsíčního Matěje. Věří, že za rok na olympiádě bude ve formě. "Tam už se nesmím držet při zemi, protože kdo nehraje, nevyhraje," dodala.

Výsledky:
Finále:
Ženy: Chůze 20 km:
1. Kaniskinová 1:30:09, 2. Šemjakinová 1:30:42, 3. Vascová (Šp.) 1:30:47, 4. Plätzerová (Nor.) 1:31:24, 5. Feitorová (Port.) 1:32:01, 6. Stefová (Rum.) 1:32:47, 7. Henriquesová (Port.) 1:33:06, 8. Zimmerová (Něm.) 1:33:23, ...20. Dibelková (ČR) 1:36:45.

Výškařka Laláková jako jediná Češka postoupila

Do nedělního finále soutěže výškařek postoupila z tria českých zástupkyň jediná. Barboře Lalákové to zajistil úspěšný skok na limitní výšce 194 cm. Smůlu měla Iva Straková, která stejně vysokou laťku jen lehce shazovala, zejména třetí pokus byl nejnadějnější. Vypadla také Romana Dubnová. Limit skočilo a do bojů o medaile prošlo celkem šestnáct výškařek.

"Byl to boj s počasím, vlhkostí, všechno je tu jiné než u nás doma," řekla Laláková. Překvapilo ji, že limit skočilo tolik výškařek. "Může to být tím rychlým povrchem," přemítala. Sama ho překonala na poslední pokus. "Ještě teď jsem z toho rozechvělá," usmála se a připustila, že byla hodně nervózní. "Bylo to buď anebo. Žádná jiná možnost neexistovala. A vyšlo to," radovala se z prvního finále na vrcholné akci v kariéře.

Z kvalifikace oštěpařů nepostoupil Miroslav Guzdek, hodem 74,13 metru skončil na celkové 28. pozici. "První hod jsem zajistil, ale pak jsem se do toho už nemohl trefit. Nemohl jsem se srovnat technicky a ani jeden hod nevyšel," vykládal sedmý muž z MS v Paříži 2003. "Kdybych to věděl, tak jsem ani nejedu a radši zůstanu v práci," neskrýval zklamání zaměstnanec cizinecké policie.

Výsledky:
Ženy: Výška:
1. Čičerovová (Rus.), Vlašičová (Chorv.), Bergqvistová (Švéd.), Beitaová (Šp.), Palamarová (Ukr.), Slesarenková (Rus.) všechny 194, ...14. Laláková 194, ...17. Dubnová, 18. Straková (všechny ČR) 191 - nepostoupily

Reklama