Hlavní obsah

Do Stuttgartu pět Čechů

PRAHA

Úspěšnou sezónu české atletiky završí dvoudenní Světové atletické finále, které o víkendu hostí Stuttgart. Mezi elitní osmičku závodníků se ve svých disciplínách prodralo díky bodovým ziskům z celé sezóny celkem pět českých atletů.

Článek

S přítelem Lukášem zamířila do Německa oštěpařská mistryně světa Barbora Špotáková. Další šanci na odvetu za mistrovství světa bude mít evropská rekordmanka Christina Obergföllová. „Ale já to moc neberu jako pomstu, vrchol sezóny byl v Ósace, a ten zvládla Barbora,“ uznává Němka.

Na Zlaté lize v Berlíně svoji přemožitelku z MS zdolala, teď se bude moct spolehnout na ještě vydatnější podporu publika. „Pocházím z Offenburgu, který je asi 150 kilometrů od Stuttgartu, a přijedou dva autobusy fanoušků,“ těší se Obergföllová. Také Špotáková chce dát do posledního velkého závodu všechno, proto se i trochu šetřila v Berlíně. Spolu s ní se mezi oštěpařkami představí i čtvrtá z Ósaky Nikola Brejchová.

Ve výšce se představí Tomáš Janků, v tyči Kateřina Baďurová, která si pochvaluje formu a pomýšlí na další atak českého rekordu. Zklamání z Ósaky bude zahánět diskařka Věra Cechlová. Přímý přenos ze Stuttgartu vysílá v sobotu od 13.20 ČT 4, v neděli od 13.20 Eurosport.

Reklama

Související témata: