Hlavní obsah

V desítce nominovaných na Atleta roku 2007 jsou všichni favorité

Mistři světa Barbora Špotáková i Roman Šebrle jsou v desítce nominovaných sportovců v anketě Atlet roku 2007, jejíž vyhlášení proběhne v přímém přenosu České televize v sobotu 10. listopadu v pražském hotelu Ambassador-Zlatá husa. Mezi oštěpařkou a desetibojařem se s největší pravděpodobností také rozhodne o vítězi, adeptkou na přední umístění je i tyčkařka Kateřina Baďurová. Loni vyhrál popáté za sebou Šebrle.

Článek

V anketě Českého atletického svazu hlasovalo 123 novinářů a atletických odborníků a do Top Ten se dostali podle abecedního pořadí ještě výškař Jaroslav Bába, oštěpařka Nikola Brejchová, diskařka Věra Cechlová, překážkářka Zuzana Hejnová, výškař Tomáš Janků, běžkyně do vrchu Anna Pichrtová a dálkařka a vícebojařka Denisa Ščerbová.

Oštěpařka Špotáková po loňském titulu vicemistryně Evropy vyhrála v letošní sezóně dva nejdůležitější závody - mistrovství světa a Světové atletické finále, navíc vytvořila dvakrát nový český rekord. Ten má nyní hodnotu 67,12 metru.

Šebrle v Ósace na světovém šampionátu zkompletoval svou unikátní sbírku zlatých medailí ze všech důležitých šampionátů. K tomu opět vyhrál halové ME v Birminghamu, vícebojařskou Grand Prix a vládne letošním světovým tabulkám.

Tyčkařka Baďurová v tomto roce čtyřikrát zlepšila český rekord až na hodnotu 475 centimetrů. Přesně takovou výšku přeskočila právě na MS v Ósace, což jí vyneslo senzační stříbrnou medaili za famózní a neporazitelnou Jelenou Isinbajevovou. Ve Světovém atletické finále skončila se zdravotními komplikacemi šestá.

Reklama