Hlavní obsah

Špotáková doplní region oštěpařů

PRAHA

Jaká je ideální oštěpařská destinace? Kladensko. Středočeský region si vybrali jako svoji domovinu trojnásobný olympijský vítěz Jan Železný, finalista světového šampionátu v Paříži Miroslav Guzdek a brzy zřejmě i mistryně světa Barbora Špotáková.

Článek

V Unhošti, necelých 10 kilometrů od Kladna, si totiž česká rekordmanka s přítelem Lukášem chystá pořídit pozemek. „Ale ještě nic není podepsané, zatím ho máme jen vyhlídnutý. Tak doufám, že to klapne,“ přeje si.

Ve výběru jejího budoucího domova má prsty právě Guzdek. „Od něj to vzniklo. Guzďa nám o tom tehdy řekl a my se k tomu nachomýtli zrovna v době, kdy se to začalo prodávat,“ vysvětluje Špotáková, která zatím bydlí střídavě doma u pražského Jungmannova náměstí a u přítele v Sýkořici.

„Proto jsme chtěli něco, co není daleko od Prahy, protože od ní se neodpoutám, ani od Berouna, kam jezdí Lukáš pracovat. A v Kladně je hezký atletický stadión, příjemný pro nás vrhače,“ pochvaluje si. Právě na Sletišti by se v budoucnu mohla v kombinaci s pražskou Juliskou připravovat. „Třeba bych tam chodila na druhou fázi. Není nic lepšího než mít stadión poblíž domova.“

Každopádně stěhování není otázkou nejbližších týdnů. „Není kam spěchat, až po olympiádě v Pekingu. Ještě dělám školu a tříštit energii do tisíce stran nejde,“ vysvětluje.

Na cesty nejen po Kladensku může od včerejška využívat Seat Altea XL, rodinný vůz, který v kladenském autosalonu Amond převzala. „Je velký a vejdou se do něj oštěpy,“ chválila vůz šedé barvy za téměř 750 000 Kč.

Reklama

Související témata: