Hlavní obsah

Kladno vábí na desetibojařskou odvetu z Ósaky

KLADNO

Šebrle versus Smith. Souboj, který se dva dny táhl světovým šampionátem v Ósace, se může dočkat reprízy na domácí půdě mistra světa. Oba desetibojaři by měli být hvězdami kladenského TNT-Fortuna mítinku, který se bude konat 18. a 19. června.

Článek

Jenže při druhém ročníku akce budou chtít vstoupit do boje o vítězství i další vícebojařské hvězdy - třeba běloruská senzace loňské sezóny Andrej Kravčenko či Rus Dmitrij Karpov. „I s nimi jsme předběžně domluveni, mají dobrou zkušenost s prvním ročníkem. Start slíbil i Rakušan Schwarzl,“ vypočítává jména pravděpodobných účastníků ředitel mítinku Zdeněk Lubenský.

Přání dostat do Kladna bývalého mistra světa Bryana Claye se zřejmě nesplní. „Oslovili jsme ho, ale deset dní po mítinku je americká kvalifikace pro olympiádu, tudíž je asi nereálné, aby dorazil,“ připouští Lubenský, jenž považuje Maurice Smithe za plnohodnotnou náhradu. „Nemá letos kontinentální šampionát, Kladno pro něj bude poslední šance se před olympiádou představit v mezinárodní konkurenci, vydáme veškerou energii, abychom ho na Sletišti viděli,“ slibuje i patron mítinku Tomáš Dvořák.

Dvořák asi vynechá Götzis

Sám trojnásobný mistr světa se kromě své patronské role chce představit i jako trenér a závodník. Kvůli domácímu podniku je dokonce ochoten vynechat slavný závod v Götzisu! „Nechci opakovat loňský rok,“ říká s odkazem na götziské zranění a následné potíže, které ho přes kladenský desetiboj provázeli až do mistrovství světa v Ósace.

Součástí TNT Fortuna mítinku bude kromě mužského desetiboje a ženského sedmiboje i juniorský a žákovský víceboj, s Janem Železným organizátoři pracují na doprovodné soutěži oštěpařů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články