Hlavní obsah

Šebrleho soupeři okukovali

VALENCIE

Ve čtvrtek byl po příletu do Valencie mrzutý, v pátek už se Roman Šebrle usmíval. Důvod? Nalezený kufr. „Vůbec mi nepřiletěl, naštěstí jsem si dal do druhé tašky tretry a aspoň nějaká trička, takže jsem měl v čem spát. A ráno mi věci přivezli,“ říkal po rozcvičení v hale.

Článek

Už se stihl potkat s několika soupeři, s nimiž se bude o víkendu prát o medaili. „Koukali na mě, jako vždy. Dívají se, jak jsem na tom. To mě vždycky nahecuje,“ popisuje. Jen Američana Bryana Claye zatím nepotkal. „On je pro mě favorit číslo jedna. Je na vrcholu a ve formě,“ říká na adresu vícebojaře, jehož nahradil na trůnu pro desetibojařského mistra světa.

A jak je na tom Šebrle? „Ukáže se o víkendu. Od Tallinnu se to hnulo, mohl bych přidat i 200 bodů,“ přemítá. V Estonsku nasbíral 5 982 bodů a byl až pátý. „I tady se klidně může stát, že medaili mít nebudu. Vím, že 6 400 neudělám a konkurence je tady výborná,“ připouští obhájce bronzu, že by ke svým 16 cenným kovům z velkých soutěží nemusel přidat další.

Přestože v hale Lluise Puiga startoval před deseti lety, moderní arénu moc nepoznával. „Je asi předělaná, sektory jsou úplně jinak. Každopádně doufám, že teď si tu halu užiju víc,“ usmíval se v narážce na halový evropský šampionát v roce 1998, kdy pro zranění odstoupil po dálce.

Reklama