Hlavní obsah

Chambers chce bojovat u soudu proti zákazu startu na OH

CASTLEFORD

Britský atlet Dwain Chambers se ještě stále nevzdal šance, že se představí na olympijských hrách v Pekingu. Ačkoli má coby bývalý dopingový hříšník automatický doživotní zákaz startu pod pěti kruhy, pokusí se proti suspendaci bojovat u soudu.

Článek

"Rád bych jel do Pekingu. Blíží se mi třicítka, takže to může být má poslední šance," uvedl sprinter Chambers na tiskové konferenci ragbyového klubu Castleford, jehož oficiálním členem se zřejmě brzy stane.

Chambers si odkroutil dvouletý trest za užití zakázaného steroidu THG, nicméně vztahuje se na něj stejný doživotní postih jako na všechny přistižené britské sportovce. "Od několika lidí jsem si vyslechl mnoho povzbudivých slov směrem ke Dwainovi. Odvolání k Nejvyššímu soudu však nepodáme, pokud nebudeme cítit šanci na úspěch," uvedl Chambersův právní zástupce Nick Collins.

Na atletickém oválu se devětadvacetiletý atlet naposledy představil na halovém mistrovství Evropy ve Valencii, kde vybojoval stříbro na šedesátce. Vzhledem k jeho dopingové minulosti zřejmě nedostane příliš pozvánek na mítinky, proto se rozhodl zkusit štěstí v ragby.

Zhruba měsíc je na neplaceném testu v týmu Castleford a jeho šance na prosazení do hlavního týmu jsou velké. Svůj debut by si mohl odbýt už v nedělním utkání proti St. Helens, i když sám přiznává, že o ragby neví mnoho.

"Musím se toho hodně učit. Místo toho, abych běhal rovně, budu utíkat doprava a doleva," uvedl Chambers, jenž si původně myslel, že se ragby hraje ve třinácti lidech.

Loni zkoušel známý atlet štěstí v podobném sportu, americkém fotbalu. Jeho krátké angažmá v týmu evropské obdoby NFL Hamburku ukončila únavová zlomenina kosti v noze.

Reklama