Hlavní obsah

Clay vynechá Götzis, se Šebrlem se utká až v Pekingu

GÖTZIS

Vícebojařská esa Roman Šebrle a Bryan Clay se letos proti sobě postaví až na olympijských hrách v Pekingu. Americký atlet odřekl účast na prestižním mítinku v rakouském Götzisu, protože se chce důkladně připravit na národní olympijskou kvalifikaci, která se uskuteční o měsíc později. Padla tak jediná možnost, že by se oba velcí rivalové utkali ještě před vrcholem sezóny.

Článek

"Götzis je můj oblíbený mítink a příští rok určitě znovu přijedu, snad jako olympijský vítěz," citovala agentura APA Claye, který doufá, že v srpnu vystřídá na olympijském trůnu Šebrleho.

Americký exmistr světa v desetiboji, jenž v Götzisu předloni zvítězil, chtěl v rámci přípravy na rakouském mítinku absolvovat po oba dny vždy jen dvě vybrané disciplíny. To však ředitel závodu Konrad Lerch zamítl.

Šebrle by měl v Götzisu, kde už pětkrát vyhrál a v roce 2001 zde výkonem 9026 bodů vytvořil světový rekord, 31. května a 1. června závodit. Ve startovní listině jsou také obhájce prvenství Bělorus Andrej Kravčenko, vicemistr světa Jamajčan Maurice Smith a Kazach Dmitrij Karpov.

O tři týdny později Šebrle počítá se startem v druhém ročníku vícebojařské soutěže v Kladně. Úřadující mistr světa z Ósaky, který v březnu kvůli zranění stehenního svalu nedokončil sedmiboj na halovém světovém šampionátu ve Valencii, se momentálně připravuje na soustředění v Jihoafrické republice.

Reklama

Související témata: